Cancerul si grupele de sange0 Comments

Publicat in:
Etichete: barbati, cancer, femei, grupa sanguina, medici, studiu, teste

Cancerul este o boala care se bazeaza pe dereglarea procesului de inmultire exagerata a unor celule „defecte”. Oncobiologii din Marea Britanie au studiat relatia dintre grupele de sange si probabilitatea statistica a aparitiei diferitelor forme de cancer. Oncologii de la Universitatea din Manchester au dovedit practic faptul ca incidenta aparitiei cancerului difera in functie de grupa sanguina.

Cancerul si grupa sanguina

Cancerul si grupa sanguina

Cancerul si grupa sanguina – Grupa de sange 01

De exemplu, geneticianul Danielle F. Shelton, savant la Universitatea din Manchester, a constatat, in urma unui studiu recent, ca in Islanda, unde predomina grupa de sange 01, riscul de cancer de col uterin, de rect, ca si de piele este extrem de mare la femei.

Studiile lui Shelton au aratat ca toate persoanele care au grupa de sange 01 frecventa si in alte zone ca Chile, SUA, Danemarca si chiar si unele regiuni din Romania prezinta acelasi risc de cancer uterin si de piele.

Expertii sustin ca femeile cu grupa sanguina 01 ar trebui sa evite excesul de expunere la temperaturi crescute, de lipsa de oxigen si plaja fara ochelari de soare, insa mai ales produsele conservate.

De asemenea, nu este indicata utilizarea de anticonceptionale estrogenice, mai mult de doua-trei luni. Barbatii care au grupa sanguina 01 risca sa se imbolnaveasca de cancer hipofizar si cerebral, daca consuma tutun. Acestia ar trebui sa evite poluarea cu monoxid de carbon si orice mediu poluat cu substante volatile, eterice sau toxice.

Ce spun savantii despre alte grupe de sange?

Cancerul si grupa sanguin – Grupa de sange AII

Despre grupa AII se stie ca aceasta este cea mai frecventa grupa de sange in Europa, fiind destul de vulnerabila la aparitia multor tipuri de cancer. Savantii din Marea Britanie considera grupa A a fi cea mai sensibila la boli de tip canceros, 40% din europenii cu aceasta grupa avand un factor de risc mai ridicat. In Europa, circa 6 din 10 din cei care sufera de cancer de intestin si 40% din cei care prezinta forme canceroase de colon sau rect au grupa de sange AII.

Celor care au grupa AII li se recomanda sa nu consume bauturi distilate, sa doarma cel putin 7 ore pe zi si sa evite total stresul in orele de dupa pranz, cand glicemia este mai mare. Se recomanda o alimentatie cu mult calciu si magneziu. Expertii sunt de parere ca excesul de uleiuri si grasimi prajite este obligatoriu exclus din diete.

Grupa de sange BIII si cancerul

Cei care au grupa sanguina BIII sunt mai putin vulnerabili la aparitia cancerelor tumorale, cu toate ca pana acum un deceniu se credea ca este cea mai expusa cancerului.

Savantii britanici au demonstrat ca pe suprafata globulelor rosii, la persoanele ce apartin acestei grupe sanguine, se afla mici particule proteice, numite antigene B, care dau „personalitatea” sanguina a grupei, dar si rezistenta la mai multe forme de cancer.

Grupa de sange B si cancerul

Studiile cercetatorilor britanici au dovedit ca persoanele cu grupa sanguina B pot fi mai rezistente la cancer pulmonar, endocrin cerebral, insa pot fi expuse aparitiei cancerului osos si conjunctiv reticulat. Persoanele din grupa BIII trebuie sa se relaxeze mai mult la pranz si este necesar sa aiba o masa bogata in proteine.

Ce se intampla cu cei cu grupa de sange AB?

Medicul Ennola J. Dornstein, din cadrul Miami University, a constatat, in urma cercetarilor sale din ultimii 16 ani, ca in cazul grupei AB incidenta la cancer de tiroida este maxima in SUA, Canada si tarile din Europa. Solutia este optimismul, veselia, intensitatea cu care momentele vietii sunt traite.

In plus, medicii spun ca e necesar sa se evite calmantele, mai ales „inofensivele” extraveral si distonocalm.

Grupa de sange ABIV si cancerul

Specialistii de la Miami University au constatat ca riscul la cancer glandular creste la persoanele dependente de sedative, mai ales in cazul celor cu grupa ABIV.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cancerul si grupele de sange

Lasă un răspuns