Batista care iti spune ca ai gripa0 Comments

Publicat in:
Etichete: batista, cercetatorii, germania, laborator, medici, medicii, stiinta

Fiecare dintre noi am racit cel putin o data si, la acel moment, ne-am fi dorit sa aflam cat mai repede cum putem scapa de aceasta afectiune, in cazul in care avem gripa sau raceala.

Oamenii de stiinta germani au descoperit ca pot concepe o batista, care va poate spune daca suferiti de gripa si chiar vor sa o tranforme intr-o idee pratica de care sa beneficieze cat mai multi suferinzi.

Batista - avertizor gripa

Batista - avertizor gripa

Cercetatorii din Germania, de la Fraunhofer Institute for Biomedical Engineering (IBMT) din Potsdam lucreaza la conceperea unui „laborator intr-o batista”.

Identificarea, din start, a afectiunii

Acesta va avea sarcina sa dea voie persoanelor care sufera de gripa sa afle imediat daca au contractat o banala raceala sau daca este vorba despre gripa.

Potrivit opiniei expertilor din Germania, acest adevarat „laborator intr-o batista” functioneaza intr-un mod similar unui test de sarcina, doar ca este ceva mai complicat.

Cum arata „laboratorul din batista”?

Specialistii sunt de parere ca in structura acestei batiste se afla cateva molecule foarte asemanatoare anticorpilor, acestea fiind atasate unui polimer. Cercetatorii sustin ca in cazul in care mai multe molecule de acest tip se ataseaza de un virus, polimerul isi schimba imediat structura.

Acestia afirma ca schimbarea de structura genereaza o reactie a materialului din care este realizata batista pentru a produce o culoare, care atrage atentia suferindului ca are probleme din cauza racelii sau a gripei.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Batista care iti spune ca ai gripa

Lasă un răspuns