O afectiune simpla care iti poate da multe probleme de sanatate0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiune, blogger, boala, computer, probleme, somn

Multi oameni care petrec timp indelungat in fata computerului uita pur si simplu ca trebuie sa mai si respire, asa incat apar durerile de cap. Expertii au denumit aceasta afectiune drept „email apneea„.

Potrivit afirmatiilor medicilor, apneea este asociata cu perioada de somn, iar cei care sufera din aceasta cauza au intervale de timp in care nu mai respira in timpul noptii. Expertii sustin ca apneea se intalneste mai des in randul obezilor, iar atunci cand acestia dorm si nu respira in mod corect, lipsa oxigenului face ca persoana afectata sa treaca de la starea de somn profund la cea de semiconstienta.

Afectiune de la computer

Afectiune de la computer

Oamenii de stiinta spun ca s-a constatat ca exista o corelatie intre aceasta afectiune si obiceiul de a scrie un email la computer.

De exemplu, bloggerul american, Adam Clark Estes, relateaza, intr-un articol publicat pe Gizmodo, ca este unul dintre cei care au probleme din cauza afectiunii „email apneea”.

Aproape 80% dintre oameni sufera de aceasta afectiune

Bloggerul spune ca in momentul cand era foarte concentrat asupra redactarii unui paragraf mai complex dintr-un articol, incepeam sa se simta tot mai ametit.

„O scuturare a capului si o respiratie adanca si ma intorceam la scris, iar dupa o scurta perioada sa am din nou aceeasi senzatie de ameteala. Dupa ce-am facut cercetatari, mi-am dat seama ca sufar de „email apneea”, spune bloggerul.

Potrivit sursei citate, termenul de „email apneea” a fost introdus pentru prima data de fostul director Apple, Linda Stone, care a descris ceea ce intampla atunci cand organismul intra in starea de „lupta sau zbor”. Managerul american a apreciat ca, in opinia sa, circa 8 din 10 oameni sufera de aceasta afectiune.

„Constientizarea acestei probleme este primul in pas spre vindecare. Asa ca, nu uitati sa respirati atunci cand tastati”, spune Stone.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

O afectiune simpla care iti poate da multe probleme de sanatate

Lasă un răspuns