Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

noiembrie 26, 2014

Vremea rece te face sa racesti? Fals!

Publicat pe 26 nov. 2014 at 1:05am

Mai multe cercetari au aratat faptul ca oamenii pot simti simptome de raceala in momentul cand le este rece, insa temperatura nu ii face mai sensibili la virusuri.

Acest lucru a fost cunoscut inca din anul 1968. Atunci, un studiu in Jurnalul de Medicina New England a aratat ce se intampla in clipa in care savantii au expus oameni „reci” la rinovirus, una dintre cauzele racelii obisnuite.

Indiferent daca tremurau intr-o camera rece sau intr-o cada cu apa rece, oamenii nu aveau mai multe sanse de a raci decat in…

De ce nu este indicat sa ai un corp mai slab?

Publicat pe 26 nov. 2014 at 1:03am

In zilele noastre multi oameni se infometeaza pentru a arata mai bine si aceasta regula functioneaza mai ales in cazul domnisoarelor si doamnelor. Problema este insa ca lipsa alimentelor poate duce la slabirea corpului si la manifestarea unor afectiuni mai grave in timp.

Expertii in domeniul nutritional sunt de parere ca in timp ce multi oameni fac eforturi sa aiba o talie de viespe, altele raman slabe toata viata si pot manca cat vor. Cu toate acestea, sa fii gras nu este nici estetic, nici sanatos, insa si un corp slab poate reprezenta un semn…

Sapunurile antibacteriene sub control

Publicat pe 26 nov. 2014 at 1:01am

Marii fabricanti de sapunuri antibacteriene vor trebui sa dovedeasca, in SUA, ca produsele lor sunt mai eficiente decat sapunurile obisnuite in lupta impotriva raspandirii anumitor boli si ca folosirea lor pe termen lung nu este nociva.

Potrivit unor noi reglementari propuse de Agentia americana pentru produse alimentare si farmaceutice (FDA), producatorii care nu vor face dovada eficacitatii vor trebui sa modifice formula si eticheta sapunurilor lor, relateaza Agerpres.

Intentia autoritatilor de la FDA nu vizeaza dezinfectantii pentru maini sau substantele antibacteriene folosite de medici si in mediul spitalicesc. Potrivit sursei citate, inainte de a intra in…