Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

noiembrie 24, 2014

Noutati in privinta diagnosticarii pietrelor la rinichi

Publicat pe 24 nov. 2014 at 1:05am

In cazul diagnosticarii unei pietre la rinichi, scanarile efectuate cu ajutorul unui computer tomograf nu sunt mai eficiente decat ecografiile, insa acestea sunt mai sigure pentru bolnavi.

Aceasta este concluzia la care au ajuns savantii din SUA, ca urmare a unei cercetari publicate in revista medicala americana New England Journal of Medicine. Potrivit datelor publicate de AFP, fata de ecografiile cu ultrasunete, scanarile computerului totmograf la care deseori se apeleaza, pot sa expuna bolnavii la cantitati mari de radiatii.

Daca tinem cont de eficacitatea lor in detectarea calculilor renali, ecografiile…

Dieta saraca in carbohidrati: 5 Reguli

Publicat pe 24 nov. 2014 at 1:03am

Dieta fara carbohidrati (sau dieta proteica) se bazeaza pe principiul eliminarii carbohidratilor avand ca efect imediat scaderea nivelului de insulina. Astfel, corpul incepe sa arda din resursele proprii de grasime, pentru a-si produce energia necesara tuturor functiilor vitale.

Dieta fara carbohidrati ar trebui sa contina meniuri bogate in proteine (carnea alba, pestele, soia si ouale) alaturi de vegetale verzi, sarace in calorii (dovlecei, salate, ardei, etc).

Si, chiar daca procesul de slabire in cazul unei diete fara carbohidrati este rapid, stim ca ai nevoie de foarte multa vointa pentru a renunta la toate bunatatile.

Respiratia si afectiunile de sanatate

Publicat pe 24 nov. 2014 at 1:01am

Medicii ar putea sa ii diagnosticheze pe pacienti numai dupa respiratia lor.

Potrivit unui studiu realizat in Elvetia, amprenta unica a fiecaruia ii poate ajuta pe specialisti sa descopere unele afectiuni grave. In acest moment, fluidele din corpul uman sunt utilizate pentru a ajuta la descoperirea unor afectiuni umane.

Potrivit BBC, savantii din cadrul ETH Zurich si de la un spital universitar din acelasi oras elvetian au propus extinderea analizelor si asupra respiratiei oamenilor supusi testelor de laborator.

Compozitia chimica a respiratiei

Potrivit expertilor, compozitia chimica a respiratiei lor…