Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

noiembrie 8, 2014

Fitness-ul mental – La ce te ajuta si cum trebuie sa-l efectuezi

Publicat pe 08 nov. 2014 at 1:05am

Oamenii de stiinta sustin ipoteza conform careia creierul uman se dezvolta si dupa perioada copilariei. Mai multe studii stiintifice au indicat faptul ca acest aspect este important deoarece exercitiile mentale sustinute constant modifica atat structura anatomica, cat si organizarea functionala a creierului uman indiferent de varsta.

Potrivit specialistilor in domeniu, remodelarea configuratiei creierului este denumita neuroplasticitate, iar stiinta care ne invata sa ne antrenam creierul este Brain-Fitness-ul sau fitness cerebral, conform datelor publicate de BBC.

Expertii considera ca o minte care functioneaza la intregul sau potential este aceea care poate ajunge la stari de concentrare, relaxare…

Cura de slabit de toamna

Publicat pe 08 nov. 2014 at 1:03am

Daca va intereseaza o cura de slabire de toamna, nutritionistii va recomanda dieta cu struguri, care va poate ajuta sa pierdeti in cateva zile in jur de 2 kilograme. In cadrul acestei diete, trebuie sa folositi ingrediente precum strugurii, fructe de toamna pline de vitamine si minerale.

De asemenea, trebuie spus ca ciorchinii de struguri contin o multime de vitamine din complexul B, insa si anumite minerale precum fosfor, calciu, magneziu si, nu in ultimul rand, fier. Specialistii mai afirma ca strugurii sunt ideali pentru dieta, mai…

O afectiune simpla care iti poate da multe probleme de sanatate

Publicat pe 08 nov. 2014 at 1:01am

Multi oameni care petrec timp indelungat in fata computerului uita pur si simplu ca trebuie sa mai si respire, asa incat apar durerile de cap. Expertii au denumit aceasta afectiune drept „email apneea„.

Potrivit afirmatiilor medicilor, apneea este asociata cu perioada de somn, iar cei care sufera din aceasta cauza au intervale de timp in care nu mai respira in timpul noptii. Expertii sustin ca apneea se intalneste mai des in randul obezilor, iar atunci cand acestia dorm si nu respira in mod corect, lipsa oxigenului face ca persoana afectata sa treaca de la starea de somn profund la cea de semiconstienta.