Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

noiembrie 5, 2014

Din ce cauza calmantele pot determina dureri de cap?

Publicat pe 05 nov. 2014 at 1:05am

Expertii din Marea Britanie afirma ca migrenele severe pot fi prevenite prin simpla evitare a calmantelor.

Potrivit medicilor, multi oameni care au avut probleme cu migrenele au luat calmante pentru a-si potoli durerile de cap tot mai puternice, insa au sfarsit prin a avea si mai multe, mai intense, cauzate de medicamentele luate in exces.

Conform datelor publicate de BBC, aceasta situatie nu se poate imbunatati in acest caz. Specialistii britanici spun ca desi calmantele asigura alinare pe termen scurt, pe termen lung situatia se agraveaza.

Expertii au recomandat inlocuirea medicamentelor, atunci cand…

Recomandari pentru a tine o cura de slabire

Publicat pe 05 nov. 2014 at 1:03am

In cazul in care vrem sa pierdem din kilogramele acumulate, este necesar sa tinem o cura de slabire. Totusi, deseori se intampla ca aceasta sa nu aiba rezultatele scontate in timp, din cauza unor erori pe care le savarsim in timpul in care tinem dieta.

O metoda foarte cunoscuta pentru a mai scapa de cateva kilograme este cea descoperita acum aproape un secol de medicul din SUA, Horace Fletcher.

Confruntat cu obezitatea, doctorul Fletcher a aplicat mai multe principii destul de simple, prin intermediul carora a…

Genomul care ajuta la prevenirea afectiunilor umane

Publicat pe 05 nov. 2014 at 1:01am

Pitonul birmanez este considerat de catre specialisti drept unul dintre cei mai mari serpi din lume. Acesta poate ajunge pana la o lungime de noua metri si sa aiba o greutate de 90 de kilograme si poate contribui la gasirea unui mijloc de a opri mutatiile genetice la oameni, inainte ca ele sa provoce maladii. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Colorado, SUA.

Secventierea genomului pitonului birmanez a evidentiat o adaptare genetica foarte rapida, in fucntie de trasaturile sale unice care sunt digestia sa accelerata si cresterea marimii organelor sale cand inghite o prada, potrivit datelor unei cercetari publicata in revista Academiei americane de…