Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

noiembrie 3, 2014

Viata activa creste numarul neuronilor. Afla cum

Publicat pe 03 nov. 2014 at 12:03am

Potrivit specialistilor, explorarea activa a mediului si diferitele experiente traite stimuleaza creierul care, ca raspuns, genereaza mai multi neuroni. Aceasta reprezinta concluzia unei cercetari care arunca o noua lumina asupra felului in care structurile cerebrale ne modeleaza personalitatile.

Savantii din cadrul Institutului Max Plank din Berlin si de la Centrul de Terapie Regenerativa din Dresda, Germania, au vrut sa stabileasca conexiunea intre experientele traite si dezvoltarea cerebrala. Specialistii au vrut sa afle de ce gemenii genetic identici si crescuti impreuna nu au personalitati asemanatoare.

Cercetatorii germani au observat 40 de…

Scapa de dependenta de dulciuri cu sfaturile Dr. Oz

Publicat pe 03 nov. 2014 at 12:02am

Tuturor ne plac foarte mult prajiturile, ciocolata, torturile si in general, dulciurile, care ne induc o stare de bine, prin cantitatea de zahar pe care o contin, cu toate ca stim faptul ca nu ne fac prea bine.

Dr. Mehmet Oz spune ca o persoana dependenta de dulciuri poate fi tratata simplu. Trebuie sa tii cont de faptul ca zaharul poate cauza afectiuni nocive pentru corpul tau precum: disfunctii renale, boli cardiovasculare si chiar cancer.

Doctorul Oz recomanda sa mananci fructe absolut la fiecare masa, mai ales…

Femeile vad culorile diferit fata de barbati. Iata de ce

Publicat pe 03 nov. 2014 at 12:01am

In urma unor cercetari recente, oamenii de stiinta au constatat ca reprezentatele sexului frumos si barbatii percep culorile diferit! Acesta este rezultatul principal al unui studiu realizat la Universitatea din New York, SUA. Expertii au observat in cadrul testelor la care au fost supuse mai mult de 1000 de persoane de diferite varste si etnii ca femeile si barbatii vad intr-un mod diferit, de pilda, culoarea portocalie.

Specialistii sustin ca barbatii care au luat parte la cercetare au perceput aceasta culoare mai mult spre rosu, decat femeile, care o vad chiar portocaliu.

De asemenea, s-a mai constatat ca galben,…

Permalink  |  Tagged with: , , , , ,