Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

noiembrie 2, 2014

Cat de eficiente sunt medicamentele de astazi?

Publicat pe 02 nov. 2014 at 12:03am

Multi dintre noi avem obiceiul de a ne trata cu un paracetamol sau o aspirina in momentul cand avem ceva probleme de sanatate. Totusi, trebuie spus ca eficienta medicamentelor din prezent este mult mai redusa decat a celor existente pe piata acum 40 de ani.

Aceasta este concluzia oamenilor de stiinta din SUA, care au realizat un studiu privind efectele medicamentelor fata de cele ale unui placebo, consemnate in cercetari clinice de-a lungul a 44 de ani.

Savantii americani au examinat o serie de teste efectuate intre…

Sucuri dietetice – Probleme cauzate de sucurile dietetice

Publicat pe 02 nov. 2014 at 12:02am

O mare parte dintre oamenii care au probleme cu greutatea apeleaza si la sucuri dietetice pentru a scapa de kilogramele in plus. Nutritionistii atrag atentia ca o dieta poate aduce, pe langa pierderea kilogramelor nedorite, si cateva efecte secundare importante.

Specialistii avertizeaza ca sucurile dietetice sunt destul de periculoase pentru corpul tau, ca urmare a indulcitorilor artificiali folositi.

De exemplu, trebuie sa stiti ca patru sucuri pe zi inseamna circa 280 mg de aspartam.

O cercetare care a fost realizata de National Institute of Environmental Health Science si alte institutii medicale din SUA a evidentiat faptul ca…

Boala psihica ce afecteaza tot mai multe persoane

Publicat pe 02 nov. 2014 at 12:01am

In intreaga lume, multi oameni sunt cuprinsi cateodata de comportamente aparent bizare, absurde, care se traduc prin asa-numita boala psihica tulburare obsesiv-compulsiva (TOC) ce afecteaza, intr-o forma mai mult sau mai putin grava, circa 2% din populatia planetei.

„Nu reuseam sa fac nimic fara sa recurg la ritualuri legate de numere. Numerele erau foarte importante pentru mine. Cand reglam seara alarma ceasului desteptator trebuia sa o reglez la un numar ale carui cifre insumate sa nu dea ca rezultat un numar «malefic». Cand ma spalam pe cap imi sapuneam parul de trei ori, nu o singura data, pentru…