Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

noiembrie 1, 2014

Ce se intampla cu femeile care fumeaza?

Publicat pe 01 nov. 2014 at 12:03am

Expertii au constatat ca obiceiul fumatului poate face ca reprezentantele sexului frumos sa poata ajunge la menopauza mai repede decat nefumatoarele. Aceasta este concluzia unei cercetari realizata de oamenii de stiinta din cadrul Universitatii din Hong Kong.

Potrivit specialistilor, au fost cumulate informatii din cadrul unor experimente anterioare, la care au luat parte circa 6.000 de femei din Statele Unite, Polonia, Turcia si Iran.

Oamenii de stiinta spun ca femeile care fumeaza pot ajunge la menopauza cu aproximativ un an mai devreme, spre deosebire de cele care sunt nefumatoare.

Savantii au mai atras atentia…

Permalink  |  Tagged with: , , , , ,

Importanta mesei de pranz

Publicat pe 01 nov. 2014 at 12:02am

Deseori, oamenii au obiceiul de a nu manca la pranz din cauza sarcinilor de la job sau a faptului ca pur si simplu se aglomereaza asa de mult incat nu au timp la dispozitie.

Cu toate acestea, nutritionistii ne avertizeaza ca masa de pranz este una foarte importanta, iar daca nu mancam putem avea probleme cu organismul nostru. Pranzul este masa care practic energizeaza corpul pentru intervalul cat a mai ramas din zi.

Alimente recomandate pentru pranz

Expertii in nutritie ne recomanda ca la pranz sa consumam multe legume precum:

broccoli, conopida, cartofi, mazare, fasole verde, sparanghel, spanac, dovlecel…

3 modalitati simple de imbunatatire a capacitatii de memorare

Publicat pe 01 nov. 2014 at 12:01am

Memoria joaca un rol important in viata fiecaruia dintre noi. Se stie ca nu toti oamenii se nasc cu o memorie foarte buna si de aceea avem nevoie de multe ori de exercitii si tehnici de memorare.

Psihologul Art Markman ne propune trei modalitati simple prin care oricine isi poate imbunatati capacitatea de memorare.

Expertul spune ca mintea umana nu a fost „gandita” pentru a memora nume, parole, numere, ci a fost conceputa sa lucreze in context. Art Markman a afirmat ca primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa schimbam modul in care…