Ce poate insemna tusea persistenta?0 Comments

Publicat in:
Etichete: astm, continua, cronica, examen pulmonar, medici, patologie, persistenta, tuse, tusea

Uneori se intampla sa tusiti in mod persistent, cu toate ca nu sunteti fumator. Daca mergeti la medic, trebuie spus ca examenul clinic permite precizarea diagnosticului, iar pentru fumatori, este obligatoriu sa fie realizata o radiografie pulmonara.

Tuse persistenta

Tuse persistenta

Tuse persistenta – Astmul

Medicii sunt de parere ca astmul reprezinta una dintre principalele cauze ale tusei. Astmaticii cunosc de obicei cand tusea se datoreaza unei crize specifice.

Expertii sustin ca tusea cronica poate fi semnul unui „astm echivalent”, care asociaza mai multe simptome: tusiti atunci cand faceti efort, aveti o respiratie suieratoare sau conjunctivita alergica. Pentru un diagnostic corect, este necesar sa mergeti neaparat la un specialist pneumolog.

De asemenea, trebuie sa stiti ca in momentul cand tusea este insotita de un nas infundat sau de scurgeri nazale, aveti de a face cu o tuse persistenta. Pentru a realiza un tratament local, va trebui sa efectuati spalarea cailor respiratorii superioare cu o solutie salina sau chiar pe baza de corticoizi.

Tuse persistenta – Refluxul gastro-esofagian

Mai trebuie spus ca refluxul gastro-esofagian poate determina tusea cronica, iar tratamentul de fond al acestei afectiuni poate calma si tusea. In cazul in care problemele inca persista, este posibil sa se intervina chirurgical pentru a rezolva problema.

Tuse persistenta – Examenul pulmonar

Expertii mai sustin ca tusea poate sa provina si in urma febrei si poate dura de la cateva saptamani la o jumatate de an.

Mai mult, tusea poate arata ca suferiti de o patologie pulmonara sau o insuficienta cardiaca si de aceea este recomandat sa consultati un specialist. Daca va aflati intr-o astfel de stare, cereti parerea medicului pentru a lua masurile care se impun.

Daca va aflati printre cei care au obiceiul sa fumeze, la voi tusea este un simptom la ordinea zilei. Expertii sustin ca mai ales dimineata, bronhiile se curata de reziduurile de tutun prin tuse!

In cazul in care sunteti fumator si observati o simptomatologie anormala, ar trebui sa solicitati neparat sfatul medicului. Trebuie sa efectuati un examen pulmonar complet, o radiografie toracica, o fibroscopie bronsica si chiar o tomografie, pentru a vedea care sunt problemele.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce poate insemna tusea persistenta?

Lasă un răspuns