Transplantele s-ar putea realiza mai usor. Afla despre premiera mondiala!0 Comments

Publicat in:
Etichete:celule stem, cercetari, japonia, nobel, oameni de stiinta, studii

Oamenii de stiinta din Japonia au anuntat ca au reusit sa obtina tesut renal pornind de la celule susa pluripotente induse, o premiera mondiala, potrivit unui studiu publicat in revista Nature Communications. Cercetatorii din aceasta tara sunt de parere ca folosirea acestor celule nu pune probleme de etica medicala.

Transplant rinichi

Transplant rinichi

Transplantul de rinichi

Studiile echipei coordonate de Kenji Osafune, profesor asociat la Centrul medical al Universitatii din Kyoto, asupra celulelor susa pluripotente au permis generarea de tesut al asa-numitului „mezoderm intermediar„, care formeaza mare parte din rinichi, cu o rata de reusita de 90%, dupa cultivarea celulelor timp de 11 zile in laborator.

Savantii niponi sustin ca reconstruirea rinichilor afectati este un procedeu foarte dificil. Descoperirea echipei de cercetatori japonezi constituie un prim pas pentru realizarea transplanturilor de tesut renal obtinut din celule susa pluripotente induse.

Deocamdata insa, cercetatorii nu stiu daca simplul transplant de celule obtinute in laborator este suficient pentru a vindeca bolnavii suferind de maladii renale, dar sansele sunt reale.

Cum apar celulele sursa pluripotente?

Celulele susa sunt create din celule adulte aduse in stadiu embrionar, care apoi se pot transforma in orice tip de celula din mediul in care sunt plasate. Domeniul celulelor susa este unul extrem de important, spun specialistii.

Doi cercetatori japonezi au primit premiul Nobel pentru medicina

In anul 2012, cercetatorii John B. Gurdon si Shinya Yamanaka au fost recompensati cu premiul Nobel pentru medicina, pentru cercetarile lor din domeniul reprogramarii nucleare, o tehnica care permite transformarea celulelor adulte in celule susa, capabile sa se dezvolte in orice tip de tesut in corpul uman.

Cercetatorii sustin ca utilizarea acestui tip de celule nu pune o problema de etica, asa cum se intampla cu celulele prelevate de la embrioni umani.

Savantii japonezi au anuntat ca testele vor continua si in perioada urmatoare, pentru a urgenta gasirea unei solutii pentru bolanvii care au nevoie de transplant renal.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 62.00 RONBl natures arga spray protectie solara spf 6 150 ml flacon bios line


NATURES ARGA SPRAY PROTECTIE SOLARA SPF 6 150 ML

Cu ulei de Argan si accelerator bronzare         
SPF 6  – protectie redusa. Rezistent la apa.
Nu contine: Parabeni, Parafina, uleiuri minerale, SLS/SLES. Testat dermatologic.
Spray cu protectie solara, ce se absoarbe usor in piele, este ideal pentru pielea inchisa la culoare sau deja bronzata. Continutul de ulei de Argan, puternic antioxidant, hraneste si protejeaza pielea, in timp ce combinatia de Tirozina si ulei de Lufa accelereaza si mentine bronzul.
Instructiuni de utilizare: Pulverizati spray-ul pe fata si corp, inainte de expunerea la soare,  evitand contactul cu ochii. A se aplica frecvent pe timpul zilei. A se agita inainte de folosire. Datorita componentelor naturale, culoarea poate sa varieze, fara a fi afectata calitatea produsului. Pentru uz extern.
Producator: Bios Line spa, Ponte San Nicolo, Italia. Unic importator si distribuitor: PLAFAR RETAIL SRL. Bucuresti, Sos. Pipera 42, et. 9, tel.: 021/315.36.20. www.plafar.net [...] 

Link-uri Sponsorizate

Transplantele s-ar putea realiza mai usor. Afla despre premiera mondiala!

Lasă un răspuns