Tehnologia LED afecteaza vederea0 Comments

Publicat in:
Etichete:led, lumina, monitoare, oameni de stiinta, ochi, sanatate, spania, tehnologia led, tehnologie, televizoare, vedere

Tehnologia de tip LED este tot mai prezenta in viata noastra de zi cu zi. Incepand de la monitoarele de calculator si pana la televizoarele de ultima generatie, diodele emitatoare de lumina (LED-uri) sunt tot mai prezente in viata fiecaruia dintre noi, insa savantii din Spania atrag atentia ca acestea ar putea deteriora in mod ireversibil retinele.

Sanatate - Lumina LED

Sanatate - Lumina LED

Potrivit unor studii recente efectuate la Madrid, luminile de tip LED pot afecta grav retinele oamenilor. Cercetarea, realizata de catre oamenii de stiinta de la Universitatea Complutense din Madrid, citata de LiveScience.com arata faptul ca lumina, care este generata de LED-uri, este formata din unde scurte, de la capatul albastru si violet al spectrului electromagnetic.

Expertii sustin ca daca ochii unui om sunt expusi in mod prelungit la ecranele unor televizoare sau monitoare care functioneaza pe baza tehnologiei LED, acestia ar putea sa fie afectati. Mai mult, aceasta problema se va inrautati in timp, sustin specialistii spanioli.

„Oamenii traiesc tot mai mult, iar copiii folosesc dispozitive electronice de la varste tot mai fragede. Ochii nu sunt facuti sa se uite la sursele de lumina, sunt facuti pentru a vedea cu ajutorul luminii”, a anuntat dr. Celia Sánchez-Ramos, coordonatoarea studiului.

Cercetatorii spun ca in cazul in care doriti sa va protejati vederea, este recomandat sa utilizati ochelari de protectie si sa aveti parte de o dieta bogata in vitamina A in fiecare zi, pentru a va proteja ochii.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 94.00 RONNova diet colager 300g flacon nova diet


Nova diet colager 300g flacon nova diet
Supliment alimentar. Cu aromă și îndulcitor300 gIngrediente: o lingură de pulbere (10 g) conţine aminoacizi din Soia (Glycine hispida) – 4200 mg, aminoacizi din Mazăre (Pisum sativum) - 2800 mg, fructoză cristalină (îndulcitor), aromă lămâie, acid citric monohidrat (E330) (corector de aciditate), inulină -100 mg, vitamina C (acid ascorbic) - 60 mg, bromeleină - 25 mg, papaină - 25 mg, dioxid de siliciu coloidal (E551) (antiaglomerant), carbonat de calciu (coral marin) – 10 mg, acesulfam de potasiu (E950) (îndulcitor), vitamina A (acetat de retinil) - 5,33 mg, vitamina B6 (clorhidrat de piridoxină) - 2 mg, vitamina D3 (colecalciferol) - 2 mg. [...] 

Link-uri Sponsorizate

Tehnologia LED afecteaza vederea

Lasă un răspuns