Cum iti poate face rau un paracetamol?0 Comments

Publicat in:
Etichete: chicago, contraindicatii, paracetamol, pastila, rau, studiu, universitate

In momentul in care au probleme de sanatate multi oameni au obiceiul de a lua cate o pastila de paracetamol, inchipuindu-si ca astfel vor evita ca acestea sa se agraveze. Circa 25% din adultii care se trateaza cu paracetamol depasesc limita zilnic recomandata medical.

Paracetamol

Paracetamol

Efectul este acela ca se constata grave afectiuni ale ficatului, potrivit unui studiu realizat de o echipa de oameni de stiinta de la Universitatea Northwestern din Chicago, SUA.

Medicii ne anunta ca unul dintre cele mai folosite antidoturi pentru raceala, dureri, febra sunt pastilele de paracetamol.

Care este motivul?

Raportul calitate – pret este extrem de convenabil pentru un numar mare de consumatori si de aceea acest medicament este foarte utilizat in toata lumea.

Concluzia expertilor americani este ca, fata de acum cativa ani, consumul acestei pastile s-a majorat cu circa 40%. In intreaga lume, milioane de oameni se trateaza cu acest medicament.

Potrivit datelor studiului realizat de specialistii Universitatii Northwestern din Chicago, un sfert din utilizatori il iau in doze prea mari si pe durate lungi de timp.

Care sunt probleme acestui fapt?

Mare atentie daca folositi des aceasta pastila, recomanda medicii. Acestia afirma ca trebuie sa fiti prudenti si sa cititi cu atentie despre ceea ce contine paracetamolul.

De multe ori, persoanele in varsta uita numarul de pastile pe care l-au luat, iar tinerii nu citesc lista de ingrediente. La doze mari, paracetamolul prezinta risc de toxicitate hepatica.

„In varianta „sinus”, el este eficient nu doar in caz de febra si de dureri musculare, ci si de rinita, pentru desfundarea nasului. Trebuie sa stiti ca acesta poate produce si reactii adverse, mai ales din sfera cardiovasculara: tahicardie, palpitatii, dar si anxietate, frica si tremor al extremitatilor, mai spun medicii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum iti poate face rau un paracetamol?

Lasă un răspuns