Importanta meselor servite in timpul serii0 Comments

Publicat in:
Etichete: cina, dieta, gustare dupa cina, importanta cinei, kilograme, masa de seara, mese, mic dejun, nutritie

In toata lumea, exista multe mituri in privinta diminuarii surplusului de greutate. De pilda, o intrebare care se aude tot mai des este cea referitoare la posibilitatea de a te ingrasa, daca mananci in timpul serii sau mai bine zis: „Care este ora potrivita pentru cina?„.

Potrivit specialistilor citati de portalul Care2.com, daca veti ajunge sa evitati diverse feluri de mancare, asta nu inseamna ca si veti scapa de kilogramele in plus.

Importanta mesei de seara

Importanta mesei de seara

Renuntarea la cina?

Trebuie spus ca cina reprezinta o masa importanta in cadrul careia ar trebui sa va alimentati, asa incat sa oferiti corpului tot ceea ce are acesta nevoie pentru a va furniza energie. Deocamdata, testele realizate de oamenii de stiinta nu au indicat faptul ca, in cazul in care renuntati la aceasta masa sau alegeti una foarte saraca in substante nutritive, veti pierde in greutate.

Unii experti in domeniul nutritional spun ca, daca veti proceda asa, metabolismul se va incetini, iar cel mai probabil, cresc sansele ca tarziu in noapte sa mergeti la frigider. Expertii ne anunta un lucru cert: mesele trebuie impartite pe parcursul intregii zile.

Nu serviti cina dupa orele 22!

Neaparat este necesar sa mancati acelasi numar de calorii la fiecare masa principala consumata pe parcursul zilei. In cazul in care verti sa mancati cina la ora 18, este bine sa o pregatiti asa incat inainte de culare sa mai puteti lua o mica gustare. In plus, nu se recomanda deloc cina dupa orele 22, iar profesionistii vorbesc despre faptul ca momentul ideal pentru a manca seara este intrevalul orar 20-21.

Daca veti manca in acest interval orar, acest lucru va ajuta la digestie si la un somn mai placut.

Medicii ne anunta ca in timpul somnului, daca nu dormim cum trebuie, nivelul de grelina creste iar acest lucru ne impinge catre mese sau gustari necontrolate. De asemenea, trebuie spus ca atat culcarea, cat si trezitul la ore nepotrivite te pot face sa ai probleme cu mentinerea greutatii sub control.

Gustare dupa cina

In cazul in care ai senzatia ca vrei sa mananci ceva dupa cina, este bine sa va indreptati catre gustari sanatoase: fructe, nuci sau sucuri proaspete de fructe sau legume. Nu uitati sa faceti un pic de sport seara, pentru ca asa veti arde cateva calorii si veti dormi mai bine.

Mai trebuie sa tineti cont de faptul ca nu este deloc indicat consumul de alcool seara, mai ales pentru ca acesta este foarte bogat in calorii si impedica somnul. Nu uitati: este foarte important consumul celor 3 mese principale pe zi la care puteti adauga 2-3 gustari!

Potrivit specialistilor, nu trebuie sa aveti teama ca masa de seara va poate face rau, mai ales daca mancati sanatos si efectuati exercitii fizice zilnice!

 

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Importanta meselor servite in timpul serii

Lasă un răspuns