Fumatorii au probleme cu fracturile de oase. Afla care este motivul0 Comments

Publicat in:
Etichete: fracturi, fumatori, oase, probleme, studiu, SUA

Unul dintre marile vicii ale omenirii, care aduce cu sine si multe decese in intreaga lume si cauzeaza multe probleme de sanatate este fumatul. Se cunoaste faptul ca fumatul are consecinte nocive pe mai multe planuri, dar o cercetare a evidentiat faptul ca unul din aceste efecte secundare este chiar imediat, vizibil, chiar palpabil.

Fracturile la fumatori

Fracturile la fumatori

Conform oamenilor de stiinta din cadrul Scolii Medicale a Universitatii Pennsylvania, SUA, pacientii fumatori cu fracturi se vindeca mult mai greu decat ceilalti.

Potrivit acestui studiu realizat de specialistii americani pe circa 6.000 de voluntari, fumatul majoreaza timpul necesar vindecarii oaselor si poate complica perioada post-operatorie, marind riscul de infectii, informeaza Medical Daily, citat de BBC.

Pana in acest moment, expertii cunosteau faptul ca fumatul reprezinta principala cauza a cancerului pulmonar, respectiv in circa 80 – 90% din cazuri, a bolilor de inima, dar si a afectiunilor circulatorii.

Cei care fumeaza au nevoie de mai mult timp pentru a se vindeca de fracturi

Expertii spun ca alte efecte ale fumatului sunt prea putin cunoscute, cu atat mai putin in ceea ce priveste oasele. In contextul studiului amintit s-a reliefat faptul ca, in cazul tuturor fracturilor, persoanele care fumau au avut nevoie de inca 6 saptamani pentru a se vindeca, comparativ cu cei care nu aveau acest viciu.

S-a observat ca in cazul in care nefumatorii s-au vindecat in circa 24,1 de saptamani, fumatorii au avut nevoie, in medie, de 30,2 de saptamani pentru a se intoarce la activitatile cotidiene.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Fumatorii au probleme cu fracturile de oase. Afla care este motivul

Lasă un răspuns