Sedentarismul iti afecteaza genunchii. Afla in ce mod0 Comments

Publicat in:
Etichete: durere genunchi, dureri de genunchi, genunchi, marea britanie, oameni, obezitate, sedentarism

Chirurgii si fizioterapeutii din Marea Britanie sustin ca angajatii sufera de dureri ale articulatiilor, cresterea nivelului de obezitate si ca urmare a lipsei locurilor de munca in care nu se pune accent pe efort, indiferent de grupa de varsta a celor studiati.

Dureri de genunchi

Dureri de genunchi

Potrivit Health.com, una din zece persoane care au varsta de peste 55 de ani sustine ca are o durere constanta.

Sammy Margo, un purtator de cuvant pentru Societatea de Fizioterapie, sustine ca odata cu cresterea numarului de joburi la birou si cu dezvoltarea internetului a aparut si fenomenul „genunchiului de birou„.

Expertul spune ca se constata o crestere uriasa a numarului de persoane cu dureri de genunchi, iar sedentarismul este in floare. „Sunt foarte multi oameni care lucreaza in spatele unui birou, iar unele sunt in aceasta pozitie de 10 – 20 de ani. De 25 de ani sunt fizioterapeut, iar principalul vinovat este internetul”, spune Margo.

Controlul greutatii este foarte important

„Daca numarul oamenilor supraponderali va incepe sa creasca, se vor inmulti operatiile care implica genunchiul strivit de excesul de greutate”, spune si doctorul ortoped din Marea Britanie, Ronan Banim.

„Acest lucru pune presiune pe articulatii si poate creste riscul de osteoartrita. Controlul greutatii, periodic, ingrijire, sport, mancare sanatoasa sunt elementele foarte importante. Cu toate ca durerile de genunchi nu pot pune viata in pericol, daca sunt lasate netrate pot avea consecinte grave”, continua Banim.

Directorul medical de la Nuffield Health, dr. Sarah Dauncey, indeamna ca „pentru a minimaliza riscurile potentiale ale durerilor de genunchi, oamenii care sunt activi trebuie sa fie atenti la istoricul si viitorul lor, trebuie sa aiba antrenori buni”.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Sedentarismul iti afecteaza genunchii. Afla in ce mod

Lasă un răspuns