Cum poate fi diminuata intensitatea durerii?0 Comments

Publicat in:
Etichete: caldura, durere, fotografii, iubire, savanti, teste, tineri

Ultimele studii in domeniu arata fatul ca sentimentele de dragoste au puterea de a diminua durerea. Expertii au observat ca de fapt, iubirea chiar poate „amorti durerea„.

De pilda, o cercetare care a fost realizata in anul 2010 in SUA, la Universitatea Yale a examinat relatia dintre vindecarea de durere, sentimentele de dragoste si activarea „centrului recompensei” din creierul uman.

Diminuarea durerii

Diminuarea durerii

In cadrul tetelor, oamenii de stiinta au studiat 15 studenti care au spus ca iubesc intens. Savantii i-au pus pe tineri sa tina in palma un senzor de caldura in timp ce priveau fotografii cu persoanele iubite sau cu straini la fel de atractivi.

Expertii au fost uimiti sa constate ca rezultalele au aratat ca pozele cu persoanele iubite i-au distras de la durere, dar fotografiile cu alte persoane, la fel de atractive, nu au fost de ajutor.

Privitul la fotografiile iubitilor a determinat diminuarea durerii participantilor la studiu!

Potrivit opiniei specialistilor, imaginile creierelor lor obtinute folosind rezonanta magnetica au confirmat ca in momentul in care au privit fotografiile cu partenerii lor, tinerii studenti au inregistrat o activitate crescuta in „centrul recompensei” si activitate redusa in regiunile responsabile cu procesarea durerii.

In contextual cercetarii, participantii la studiu au incercat sa-si micsoreze durerea si prin distragerea atentiei cu ajutorul unor sarcini de asociere a unor cuvinte. Senzorul a inregistrat o intensitate moderata a caldurii.

In timp ce tinerii erau distrasi de realizarea unor sarcini de asocieri de cuvinte, nivelurile durerii au fost reduse cu circa 36%.

Cu toate acestea, in timp ce au privit fotografiile partenerilor lor, nivelurile durerii s-au diminuat cu circa 44,7%, au constatat oamenii de stiinta.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum poate fi diminuata intensitatea durerii?

Lasă un răspuns