Dezechilibrul hormonal, cauza unor probleme de vedere?0 Comments

Publicat in:
Etichete: dezechilibru, hormoni, medici, ochi, ocular, probleme

Numeroase probleme ale ochilor pot fi cauzate de nivelul hormonilor din corpul tau, care poate reprezenta un factor semnificativ al acestor afectiuni. Medicii spun ca hormonii mentin echilibrul unor functii importante ale corpului uman, iar in clipa cand se manifesta o dereglare a nivelului lor, acest aspect se repercuteaza si asupra sanatatii ochilor.

Dezechilibrul hormonal

Dezechilibrul hormonal

Organismul uman are parte de tot felul de fluctuatii si modificari la nivel celular, asa ca de pilda, in perioada de pubertate cresterea are loc intr-un ritm rapid si in cazul ochilor. In acest interval, ochii sunt mai expusi riscului de miopie sau hipermetropie.

Aceste boli pot sa se acutizeze pe parcursul vietii sau sa persiste numai pentru scurt timp.

Femeile la varsta fertila

Trebuie sa stiti ca femeile aflate la varsta fertila sunt expuse riscului de afectiuni oculare cauzate de anticonceptionale sau chiar de sarcina in sine. Potrivit medicilor, nivelul hormonilor secretati in timpul sarcinii poate determina iritatii si lacrimarea ochilor.

Expertii recomanda evitarea tratametelor oculare pana dupa nastere, mai ales pentru ca atunci nivelul hormonal se echilibreaza, iar unele probleme pot sa dispara.

Si barbatii au probleme cu ochii, odata cu inaintarea in varsta

Pentru reprezentantele sexului frumos care se gasesc in perioada de menopauza se constata slabirea puterii ochilor, din cauza dezechilibrului hormonal specific acestui interval.

Barbatii care au inaintat in varsta sunt si ei afectati de asemenea probleme, daca tinem cont de faptul ca la varsta mijlocie se produce diminuarea testosteronului din corp.

Medicii ne anunta ca aceste schimbari de ordin hormonal reprezinta o reactie normala a organismului si nu trebuie sa constituie motiv de ingrijorare.

Totusi, in cazul in care aveti parte de astfel de schimbari bruste de vedere, trebuie sa solicitati un examen oftalmologic complet. In acest fel, medicul isi va putea da seama care este cauza si daca sunt alte afectiuni, ca diabetul, care pot cauza problema respectiva.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dezechilibrul hormonal, cauza unor probleme de vedere?

Lasă un răspuns