Cura de slabire cu sucuri si cruditati0 Comments

Publicat in:
Etichete: cruditati, cura, cura de slabire, cura de slabit, dieta, dieta de slabire, fructe, legume, slabire, sucuri, sucuri naturale

Prima faza – in care se administreaza pe o perioada, care variaza de la cateva zile la doua luni, doar sucuri de fructe si de zarzavaturi. In aceasta perioada se administreaza, alternativ, o zi suc de fructe, o zi suc de zarzavaturi, cate 250 ml suc la fiecare doua ore si jumatate. Intre orele de administrare a sucurilor se poate consuma apa sau ceai. In perioada curei exclusive de sucuri, se face zilnic (dimineata) o clisma cu 2 litri infuzie calduta de musetel.

Cura de slabire cu cruditati

Cura de slabire cu cruditati

Cea de-a doua faza – dupa perioada curei exclusive de sucuri, urmeaza o perioada de tranzitie de cateva zile (5-10 zile), in care se introduc treptat fructe si zarzavaturi neprelucrate termic.

Pentru a se evita tulburarile digestive, la trecerea de la cura exclusiva de sucuri la cea crudivora, se vor respecta urmatoarele reguli:

1. 1. Mese regulate;
2. 2. Nu se mananca mult deodata;
3. 3. Nu se mananca intre mese;
4. 4. Nu se combina fructele cu legumele la aceeasi masa;
5. 5. Nu se consuma alimente reci;
6. 6. Fiecare masa va incepe cu o portie de suc (250 ml), care va fi luata cu 10-15 minute inainte de a consuma alte alimente netrecute prin foc.

Tratamentul cancerului

In cadrul acestui regim se recomanda in mod special sucurile din:

• legume: morcov, patrunjel, varza, sfecla;
• alte plante: urzica, laptuca, orz verde;
• fructe: mere, coacaze negre, catina.
Se vor elimina adaosurile de miere in sucuri. Ele pot fi diluate cu apa.
Cura cu sucuri va fi combinata cu administrarea intensiva a remediilor din plante medicinale recomandate de medic.

Salatele de cruditati

Salatele de legume impreuna cu cerealele integrale sunt baza calorica. Uleiul folosit la prepararea salatelor si oleaginoasele au un aport caloric esential (o cantitate de 100 de grame de nuca rasa, de exemplu, are un aport caloric cu 150% mai mare decat 100 de grame de carne), care permite mentinerea unei stari de vitalitate normala.

Salatele de fructe sunt preparate atat din fructe crude in stare proaspata, cat si din fructe uscate (stafide, fructe de padure, caise, smochine etc.). In anumite afectiuni (cancer, obezitate s.a.) nu se admite adaugarea de miere la aceste salate. Cantitatea de miere consumabila, in orice forma, este stabilita in general la 6 lingurite pe zi.

Despre fructele si legumele folosite in prepararea salatelor trebuie sa stim ca:

• nu se prelucreaza termic;
• se spala cu atentie inainte de a fi mancate;
• se lasa impreuna pentru a se omogeniza timp de circa 90 de minute inainte de a fi consumate sub forma de salate de cruditati.

Revenirea

Revenirea la alimentatia preparata termic se face gradat, in minimum 10 zile.

Reguli

Se respecta urmatoarele reguli:

• in primele cinci zile, alimentatia ramane in proportie de 75% crudivora;
• primele alimente preparate termic care vor fi consumate sunt supele din legume – foarte usoare, putin condimentate, cu mult zarzavat;
• din a sasea zi se introduc piureurile de legume, tocanele; proportia de hrana preparata termic poate fi crescuta usor pana ajunge la 50% din total;
• timp de doua saptamani, de la terminarea curei, sunt interzise conservele si prajelile;
• timp de o luna dupa terminarea curei cu sucuri si cruditati este interzis consumul de carne, alimente conservate chimic, orice fel de aliment care prezinta semne de alterare.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cura de slabire cu sucuri si cruditati

Lasă un răspuns