Cura de slabire cu sucuri si cruditati0 Comments

Publicat in:
Etichete: cruditati, cura, cura de slabire, cura de slabit, dieta, dieta de slabire, fructe, legume, slabire, sucuri, sucuri naturale

Apa de peste zi se inlocuieste cu o combinatie de ceaiuri: salvie, ienupar, cimbrisor – in parti egale (la nevoie se poate folosi doar salvia). Se lasa sa macereze 12 lingurite de amestec din plantele mentionate intr-un litru de apa, de seara pana dimineata. Dimineata se filtreaza – maceratul limpede se pune deoparte, iar plantele ramase ca reziduu se infuzeaza cu 1 litru de apa clocotita timp de 15 minute. Se raceste infuzia, se amesteca cu maceratul. Remediul astfel obtinut se bea pe parcursul unei zile.

Cura de slabire cu cruditati

Cura de slabire cu cruditati

Cu o zi inainte de a intra in cura propriu-zisa de sucuri si cruditati se va face o clisma cu un ceai obtinut astfel: se infuzeaza 3 lingurite de musetel cu trei sferturi de litru de apa. Cand infuzia este calduta, se adauga 3 lingurite de seminte de in (sau faina de seminte de in). Dupa o ora se filtreaza infuzia, dupa care poate fi facuta clisma.

Cura de slabire cu cruditati – Perioada propriu-zisa

Durata curei propriu-zise cu sucuri si cruditati se poate intinde de la 3 saptamani pana la doua luni si jumatate. In cazurile grave, cura poate fi prelungita pana la nivelul anilor.

Restrictii alimentare

In aceasta perioada vor fi excluse complet din alimentatie:

• toate alimentele preparate termic (prin fierbere in apa sau in abur, prin prajire, prin coacere);
• orice fel de carne sau preparate din carne;
• orice aliment care contine conservanti chimici, amelioratori de gust, aroma si culoare;
• zaharul si orice fel de produse zaharoase;
• branzeturile fermentate, ouale. Unii naturisti recomanda renuntarea completa la lapte si la toate preparatele pe baza de lapte.

Meniu

Alimentele de baza ale curei cu sucuri si cruditati vor fi:

• fructele si legumele proaspete;
• cerealele integrale ca atare, sub forma de faina (grau, orez, secara, mei) sau sub forma de fulgi obtinuti prin metode mecanice (orz, ovaz, grau);
• oleaginoasele: seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, nuci, susan, alune, arahide;
• uleiurile presate la rece: floarea soarelui, susan, masline, dovleac;
• boabe de leguminoase germinate: soia, bob, lucerna;
• mladite verzi de cereale: orz, ovaz, grau.

Pentru a combina aceste alimente asa incat sa obtinem feluri de mancare adecvate, este bine sa consultam cartile de bucate naturiste (Elena Nita Ibrian si Ernst GŸnther), care pun la dispozitie o gama foarte completa de bucate pregatite fara foc. Este foarte bine sa cautam sa experimentam mai multe retete de acest fel, pentru a gasi cele mai potrivite combinatii de alimente pentru organismul nostru, care sa asigure atat necesarul de energie pentru a ne mentine vitalitatea, cat si sa genereze efectele terapeutice scontate.

Sucurile

Sucurile sunt alimentul cel mai activ din punct de vedere terapeutic in acest regim. Ele sunt cel mai usor de asimilat, energia consumata pentru a fi digerate fiind minima. Fiind consumate proaspete, activitatea lor enzimatica va fi maxima, ceea ce va permite accelerarea proceselor de detoxifiere, vindecare si refacere.
Pentru a obtine efecte maxime in cura cu sucuri si cruditati, mai ales in cazul bolilor grave, in primele 3-10 zile se consuma doar sucuri, fara nici un alt fel de aliment.

Despre sucurile folosite in aceasta cura trebuie sa stim ca:

• se obtin prin centrifugarea legumelor si fructelor bine spalate si curatate;
• se prepara zilnic, trebuind sa fie proaspete. Cu cat momentul consumarii este mai apropiat de cel al prepararii, sucul este mai activ din punct de vedere terapeutic;
• nu se fierb, nu se consuma reci (de la frigider), ci numai la temperatura camerei;
• in general, nu se combina sucurile de legume (care sunt bazice) cu cele de fructe (care sunt acide);
• fructele din care se fac sucurile trebuie sa fie bine coapte; nu trebuie sa fie nici imature (crude), nici fermentate (cazuri in care pot produce tulburari digestive de nedorit iar efectul lor terapeutic este mult diminuat).

Exista doua faze distincte:

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cura de slabire cu sucuri si cruditati

Lasă un răspuns