Cand va fi posibila clonarea umana?0 Comments

Publicat in:
Etichete: cand, clonarea, clonarea umana, dolly, marea britanie, premiul nobel, savant

Una dintre cele mai dezbatute teme de discutii ale ultimilor ani este cea referitoare la clonarea umana. Oamenii de stiinta sustin ca s-au facut pasi mari in aceasta directie, iar o astfel de actiune ar putea fi posibila in urmatorii 50 de ani. Aceasta este si estimarea realizata de un cercetator din Marea Britanie.

Clonarea umana

Clonarea umana

Sir John Gurdon este un laureat al Premiului Nobel 2012, Premiul pentru Medicina. Savantul a declarat recent pentru BBC Radio 4, in cadrul emisiunii „The Life Scientific„, ca este convins ca fi posibila clonarea oamenilor nu peste mii de ani, ci mai devreme decat se asteapta. Omul de stiinta britanic este cel care a realizat operatiunea de clonare a oii Dolly in anul 1996, caz care a nascut la acea vreme numeroase controverse in ceea ce priveste etica acestui demers, dar si implicatiile sale morale asupra societatii in care traim.

Clonarea copiilor decedati

John Gurdon a subliniat ca aceasta clonare umana presupune crearea unui geaman identic sau „copierea a ceea ce natura a produs deja”.

Savantul a dat un exemplu al parintilor cu copii decedati, in cazul in care acestia nu mai sunt fertili. Astfel, clonarea presupune capacitatea de a crea un alt copil cu ajutorul ovulelor mamei si celulelor pielii celuilalt copil.

Insa, sunt necesare alte cercetari pentru o clonare sigura si in siguranta. Asta deoarece majoritatea testelor efectuate pe animale au dus la rezultate deformate. Dar, progresul realizat de clonarea broastelor in anii ’70 este un pas optimist in aceasta directie, sustine omul de stiinta din Marea Britanie.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cand va fi posibila clonarea umana?

Lasă un răspuns