Cat timp dintr-un an se simt oamenii cu adevarat bine?0 Comments

Publicat in:
Etichete: dureri de cap, medici, răceală, sanatate, studiu, timp

Reprezentantii unui spital din Marea Britanie, in care a fost efectuat un studiu complex privind sanatatea, sustin ca este surprinzator faptul ca oamenii se simt cu adevarat bine o perioada atat de scurta din an, respectiv undeva in jur de 2 luni calendaristice.

Cat se simt oamenii bine

Cat se simt oamenii bine

Oamenii se simt cu adevarat bine si in forma doar 61 de zile pe an, in restul timpului ei fiind afectati de boli mai mult sau mai putin grave, precum raceli si gripe, intepenirea gatului, crampe musculare si infectii oculare, potrivit unui studiu publicat pe Dailymail.co.uk.

4 raceli pe an

Oamenii de stiinta au mai stabilit ca oamenii se pot simti cel mai rau lunea, la ora 11.35, si cel mai bine sambata la pranz. In fiecare an, oamenii se confrunta, in medie, cu patru raceli, o infectare cu virusul gripei, cinci cazuri de intepenire a gatului, alaturi de numeroase alte tulburari.

Acest lucru inseamna ca cei mai multi dintre oameni actioneaza la un nivel sub capacitatile reale aproximativ 10 luni pe an. Cercetarea, realizata de Spire Bristol Hospital din Marea Britanie, la care au participat 2.000 de oameni, mai arata ca o persoana din patru este permanent afectata de cel putin o boala sau o rana nevindecata.

Acelasi studiu a mai stabilit ca oamenii se simt rau, in medie, cel putin o data la doua saptamani.

Unul din patru oameni are dureri de cap frecvent

Reprezentantii spitalului spun ca este surprinzator faptul ca oamenii se simt cu adevarat bine o perioada atat de scurta din an. In conditiile in care, o persoana se confrunta in mod repetat cu o problema medicala, ar trebui sa apeleze la medici, pentru ca simptomele pot fi asociate unei boli grave.

Uneori, schimbarile mici pot conta foarte mult in obtinerea unei stari de bine, somnul suficient, o alimentatie echilibrata, practicarea unui sport, reducerea consumului de alcool, mai spun specialistii.

Potrivit medicilor, anual, oamenii se confrunta, in medie, cu 5 crampe musculare, un lesin, 2 intinderi musculare, 5 intepeniri ale gatului, o hemoragie nazala, o durere de ureche, o infectie oculara, 2 rani care sa necesite copci, 2 dureri de dinti, 3 bataturi, 3 muscaturi ale limbii, 4 dureri in gat si o infectare cu virusul gripei.

Autorii studiului mentionat au mai stabilit faptul ca circa 25 % dintre respondenti sufera de dureri de cap in mod regulat, iar o persoana din zece are dureri din cauza unui vechi accident suferit in timpul practicarii unui sport.

Aproape 40% dintre persoane sufera din cauza unor raceli repetate, iar 40%, din cauza durerilor de spate. In medie, oamenii sunt afectati anual de cinci episoade de hiperaciditate gastrica.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cat timp dintr-un an se simt oamenii cu adevarat bine?

Lasă un răspuns