Probleme ale cariilor netratate la timp0 Comments

Publicat in:
Etichete: ata dentara, boala, carii, carii dentare, carii netratate, inima, medic stomatolog, Tratament

Lipsa timpului, bugetul insuficient sau teama de a merge la dentist sunt cateva dintre cauzele care ne pot determina sa amanam momentul in care vom face o vizita la medicul stomatolog. Trebuie spus ca placa bacteriana care se formeaza in timp din cauza faptului ca nu ai grija de dinti iti poate provoca infectii la nivelul gingiei si iti poate afecta sanatatea.

Carii netratate

Carii netratate

Expertii sustin ca aceste infectii netratate duc la aparitia bolilor de inima, diabetului sau artritei reumatoide.

In cazul in care ajungi in situatia sa nu tratezi la timp cariile, medicii spun ca inima ta va avea cele mai mari probleme, odata cu trecerea timpului. Gingiile devin sensibile, sangereaza si bacteriile ajung pe artere, iar odata intrate in sange, bacteriile slabesc inima si cauzeaza aparitia unor boli.

De aceea, medicii recomanda sa ai mare atentie la sanatatea gingiilor pentru ca inima ta sa fie sanatoasa. Este bine sa faci o vizita la dentist o data la o jumatate de an si sa folosesti dupa periaj ata dentara, pentru a putea diminua riscul aparitiei parodontozei cu 70%.

Mai trebuie spus ca in cazul in care nu vei avea grija de sanatatea dintilor si gingiei si pancreasul va fi afectat. Acesta are rolul de a regla nivelul glicemiei in sange, iar daca are probleme din cauza bacteriilor aflate in cariile din dantura ta, nu mai functioneaza normal si pot sa se manifeste probleme.

Mergi cu micutul tau la stomatolog!

Expertii ne anunta ca un alt factor pe care trebuie sa-l ai in vedere este ca diabetul provoaca afectiuni gingivale si candidoza orala. In plus, cariile si gingiile sangerande agraveaza diabetul. De aceea, este indicat sa tratezi in mod corect diabetul si ai grija de sanatatea dintilor.

Potrivit medicilor, gingivita apare mai ales in perioada de sarcina din cauza modificarilor hormonale si poate sa afecteze chiar si fatul, care va avea o greutate mica la nastere. In cazul in care ai un copil care are inca dinti de lapte si are un abces, este necesar sa il duci la stomatolog si sa i se trateze infectia.

In cazul in care o lasi asa sau o tratezi acasa, puroiul va impiedica dezvoltarea dintilor permanenti. Trebuie spus ca daca amani problemele si nu tratezi la timp un abces dentar, bacteriile care l-au provocat ajung in oase pe cale sanguina.

In acest mod, osul din vecinatatea abcesului dentar si maduva osoasa sunt infectate si astfel apare osteomielita, afectiune care iti poate face probleme.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Probleme ale cariilor netratate la timp

Lasă un răspuns