Biofeedback, tehnica de control a durerii cu puterea mintii0 Comments

Publicat in:
Etichete:biofeedback, control, durere, minte, oxford, savanti, tehnica

In Marea Britanie, cercetatorii au folosit o tehnica deosebita pentru diminuarea durerii, aceasta fiind denumita biofeedback. Tehnica respectiva se refera la vizualizarea unor imagini asociate cu nivelul de durere, imagini pe care cei afectati sa incerce sa le modifice, diminuand in acest mod intensitatea durerii.

Un grup de savanti din cadrul Univeristatii Oxford, Marea Britanie a efectuat un studiu care a dovedit in mod clar ca nivelul de durere nu depinde doar de factorul cauzator al durerii, ci si de anumite procese care au loc la nivel cerebral in timpul manifestarii durerii.

Biofeedback

Biofeedback

Potrivit expertilor, aceste procese se pot controla partial prin vointa, ceea ce deschide perspective noi asupra modului de abordare a „tratamentului” contra durerii de catre medici.

In cadrul testelor au fost evaluate capacitatea de reducere a durerii printr-o tehnica simpla care a presupus asocierea dintre durere si imaginea unei flacari.

Tehnica neconventionala de tratare a durerii

Cercetatorii sustin ca nivelul de durere este controlat de mai multe regiuni ale creierului uman, care alcatuiesc un fel de „matrice a durerii”. In timpul testelor, savantii si-au indreptat atentia asupra felului in care matricea durerii se poate modifica.

Mai multe studii efectuate anterior au aratat faptul ca anumite elemente psihologice pot influenta durerea. De pilda, voluntarii care numarau in timp ce erau intepati percepeau un nivel mai redus de durere, “matricele” acestora fiind mai putin vizibile.

Rezultatele cercetatorilor de la Oxford au rolul de ale oferi suport medicilor sa puna bazele unor medicamente cu actiune specifica asupra zonelor din creier responsabile de perceperea durerii. In plus, medicii doresc sa dezvolte, odata cu obtinerea noilor informatii, tehnici neconventionale, dar eficiente de tratare a durerii.

Acestia analizeaza acum masura in care durerea poate fi diminuata prin vointa pacientului, cu ajutorul a diferite tehnici mentale de control.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 83.59 RONBeta glucan 200mg 30cps flacon solaray


Beta glucan 200mg 30cps flacon solaray
Ajută la echilibrarea imunitară şi stimularea diviziunii celulare normale.


• conţine Beta Glucan, extras din pereții celulelor de drojdii, 200mg/capsulă


• conţine 1,3/1,6 Beta Glucan, forma activă de Beta Glucan


• capsule vegetale


Contribuie la:


• echilibrarea sistemului imunitar:


- stimulează macrofagele, neutrofilele şi limfocitele T (activând IL-2, TNF alfa, oxid nitric şi Interferon Gamma) cu acțiune antivirală şi de stimulare a diviziunii celulare normale


• reducerea colesterolului total şi LDL colesterol (reduce absorbţia la nivel intestinal)


Compoziție / 1 capsulă


Beta Glucan (1.3 / 1.6)(extras din pereţii celulelor de drojdii).......................200mg


Mod de administrare


Câte 1 capsulă de 1-2 ori/zi la masă sau conform recomandării consultantului de specialitate
 
  [...] 

Link-uri Sponsorizate

Biofeedback, tehnica de control a durerii cu puterea mintii

Lasă un răspuns