Cat de utile sunt aplicatiile online din domeniul sanatatii?0 Comments

Publicat in:
Etichete: aplicatii, medici, online, pacienti, portal, SUA, web

In contextul unui simpozion care se deruleaza in fiecare an in SUA, la Chicago, medicii care alcatuiesc AOA (American Osteopathic Association) au atras atentia celor care sufera de anumite boli si nu numai in privinta faptului ca aplicatiile si site-urile din domeniul sanatatii, nu pot in niciun caz sa inlocuiasca o vizita la medic.

Aplicatii online sanatate

Aplicatii online sanatate

Medicii din organziatia AOA au adoptat o rezolutie prin care osteopatii ii vor educa pe pacienti in ceea ce priveste importanta vizitei la medic si nevoia unui diagnostic.

Pacientii nu trebuie sa accepte recomandarile site-urilor sau aplicatiilor medicale si sa intarzie astfel evaluarea facuta de un specialist, pentru ca asa pot sa apara diverse probleme de sanatate, nedepistate la timp.

Osteopatia reprezinta o metoda moderna de diagnostic si tratament folosita pentru depistarea tulburarilor patologice ale corpului, organelor si tesuturilor, cu tehnici manuale de mare rafinament.

Osteopatul actioneaza manual asupra structurilor craniului, coloanei, bazinului, articulatiilor, aparatului musculo-ligamentar si fascial, dar si asupra organelor interne, incercand in acest fel sa indeparteze disfunctiile din respectivele structuri si a restabili mobilitatea lor.

Expertii sustin ca s-a observat ca tot mai des, multi oameni fac apel la diferite aplicatii online, atunci cand ii doare ceva. Potrivit organizatiei AOA, o cercetare datand din septembrie 2013, realizata de Makovsky Health and Kelton, arata faptul ca un american petrece in fiecare an in medie circa 52 de ore pentru a gasi informatii medicale pe Internet.

Site-urile online nu pot sa inlocuiasca relatia dintre medic si pacientul sau!

Specialistii au anuntat ca anumite portaluri web de tip medical precum WebMD, Isabel Symptom Checker si EverydayHealth pot fi periculoase pentru pacienti, mai ales ca acestea nu reprezinta o sursa documentata si oficiala de informatii medicale.

Expertii americani mai sustin ca site-urile si aplicatiile de medicina nu tin cont de istoricul medical al unui bolnav si au o capacitate relativ limitata de a cauta eventualele reactii adverse la anumite medicamente. „Medicii vor ca pacientii sa se informeaze despre faptul ca unele instrumente online sunt relativ folositoare”, a declarat medicul osteopat Michael Brown.

Specialistii din cadrul organizatiei americane au anuntat ca si-au propus sa se asigure ca pacientii stiu ca aceste site-uri si aplicatii, oricat de cuprinzatoare ar fi, nu pot inlocui relatia dintre pacient si medic.

In acest moment, AOA reprezinta o comunitate de 100.000 medici si studenti la medicina din SUA.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cat de utile sunt aplicatiile online din domeniul sanatatii?

Lasă un răspuns