Alimente care te lasa fara energie0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, carne, cartofi prajiti, corp, curcan, energie, prajeli

Oamenii obisnuiesc sa manane diferite alimente pe durata intregii zile, insa trebuie spus ca o parte dintre acestea fac mai mult rau decat bine corpului. Nu orice aliment iti ofera energia de care ai nevoie, iar unele dintre acestea pot sa te lase fara vlaga.

Iata cateva produse alimentare care te lasa fara energie!

Alimente care scad energia

Alimente care scad energia

Carnea rosie

Carnea rosie este unul dintre aceste produse, care au capacitatea de a te lipsi de energia necesara organismului tau pentru a face fata provocarilor zilnice. Corpul uman are nevoie mai mult timp pentru consumul carnii rosie de vita decat cel al carnii de pui sau de peste.

Expertii afirma ca acest aspect se traduce prin multa energie irosita si o senzatie de moleseala.

Mancaruri semipreparate

In cazul in care obisnuiti sa mancati semipreparate, pregatite la cuptorul cu microunde, care contin multe multe chimicale, trebuie sa stii ca acestea nu iti pun la dispozitie aportul caloric de care ai nevoie pentru a putea functiona la capacitate maxima.

Semipreparatele nu contin nutrienti esentiali, vitamine si minerale de care tu ai nevoie, si reusesc sa te faca sa te simti mai obosit ca inainte.

Briosele

Nici briosele nu sunt recomandate, mai ales daca le consumi dupa amiaza. Acestea nu contin mai putine calorii decat alte produse de patiserie, ci sunt la fel de nocive. Conform specialistilor in domeniul nutritional, zaharul si cantitatea scazuta de proteine te fac sa te simti tot mai obosit.

Daca vreti sa fiti mai energic, evitati prajelile si sucurile acidulate!

Daca va place carnea de curcan, trebuie sa stiti faptul ca aceasta reprezinta unul dintre alimentele cele mai cunoscute cate te „seaca” de energie. Specialistii sustin ca de vina pentru inducerea acestei stari este triptofanul, un aminoacid esential, care te va face sa te simti tot mai relaxat.

Nici sucurile acidulate nu sunt indicate deoarece acestea au un mare nivel de zahar sau inlocuitori, substante care sunt sintetizate de corpul uman in grasimi, care predispun la obezitate, in cazul in care le bei pe termen lung. Se mai cunoaste faptul ca sucurile acidulate iti pun in pericol smaltul dintilor si sistemul osos.

Snitel si cartofi prajiti

Daca esti un fan al snitelului si al cartofilor prajiti, trebuie spus ca nu este recomandat consumul acestor alimente, deoarece te lasa rapid fara energie. Asta se intampla din cauza grasimilor saturate continute de prajeli si care necesita un efort mai mare din partea corpului pentru a le elimina in timpul digestiei.

In acest fel, iti va scadea capacitatea de concentrare si puterea de munca, iar tu te vei simtit tot mai obosit.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Alimente care te lasa fara energie

Lasă un răspuns