Afectiuni in functie de forma corpului0 Comments

Publicat in:
Etichete: cercetari, diabet, obezi, rinichi, sanatate, teste

Mai multe cercetari efectuate recent arata faptul ca cei care au un corp in forma de mar sunt mai predispusi la afectiuni de rinichi, fata de persoanele care au corpul in forma de para.

Oamenii de stiinta din Olanda au descoperit ca grasimea care poate fi intalnita in zona abdomenului la persoanele cu corpul in forma de mar poate creste semnificativ riscul unei boli la rinichi, chiar si la persoanele care nu sunt supraponderale, informeaza HuffingtonPost.

Afectiuni in functie de forma corpului

Afectiuni in functie de forma corpului

Conexiunea dintre afectiunile la rinichi si obezitate a fost de mult descoperita, iar acest studiu recent indica faptul ca numai o mica crestere a stratului de grasime din zona abdominala incepe sa apese rinichii, diminuand circulatia sangelui catre respectivele organe si crescand presiunea locala a sangelui.

Cercetarea mentionata a aparut in Jurnalul Societatii Americane de Nefrologie. Potrivit expertilor. cele mai multe forme de afectiuni la rinichi nu se pot trata decat printr-un transplant de rinichi de la un donator clinic sanatos.

Obezii au probleme mai mari cu rinichii

Afectiunile rinichilor reprezinta a opta cauza a mortii in Statele Unite si, din totalul persoanelor cu diabet, circa o treime sufera si de boli ale rinichilor.

Arjan Kwakernaaktre, medic si viitor doctorand la Centrul Medical Universitar din Groningen, a declarat ca utilizat subiecti in cadrul testelor carora le-a calculat raportul talie-solduri, precum si starea generala a rinichilor.

Savantul a descoperit ca cei care au corpul in forma de mar aveau o presiune a sangelui mai ridicata in zona rinichilor. Cand sunt supraponderali sau obezi, este cu atat mai rau”, a declarat savantul.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Afectiuni in functie de forma corpului

Lasă un răspuns