Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

octombrie 31, 2014

Afectiuni in functie de forma corpului

Publicat pe 31 oct. 2014 at 12:03am

Mai multe cercetari efectuate recent arata faptul ca cei care au un corp in forma de mar sunt mai predispusi la afectiuni de rinichi, fata de persoanele care au corpul in forma de para.

Oamenii de stiinta din Olanda au descoperit ca grasimea care poate fi intalnita in zona abdomenului la persoanele cu corpul in forma de mar poate creste semnificativ riscul unei boli la rinichi, chiar si la persoanele care nu sunt supraponderale, informeaza HuffingtonPost.

Conexiunea dintre afectiunile la rinichi si obezitate a…

Biofeedback, tehnica de control a durerii cu puterea mintii

Publicat pe 31 oct. 2014 at 12:01am

In Marea Britanie, cercetatorii au folosit o tehnica deosebita pentru diminuarea durerii, aceasta fiind denumita biofeedback. Tehnica respectiva se refera la vizualizarea unor imagini asociate cu nivelul de durere, imagini pe care cei afectati sa incerce sa le modifice, diminuand in acest mod intensitatea durerii.

Un grup de savanti din cadrul Univeristatii Oxford, Marea Britanie a efectuat un studiu care a dovedit in mod clar ca nivelul de durere nu depinde doar de factorul cauzator al durerii, ci si de anumite procese care au loc la nivel cerebral in timpul manifestarii durerii.

Potrivit expertilor, aceste procese se pot controla…

Studiu: Cateva sfaturi pentru a scapa de kilogramele in plus

Publicat pe 31 oct. 2014 at 12:01am

Multi oameni isi propun sa faca miscare sau sa tina tot felul de diete pentru a putea sa slabeasca cat mai repede si fara efort deosebit. Totusi, savantii au supus unui test un grup de persoane, care au fost nevoiti sa poarte niste bratari, pentru a monitoriza efectul luminii asupra lor.

In plus, oamenii de stiinta de la Univeristatea Feinberg i-au pus pe cei care au luat parte la teste sa tina un jurnal al alimentelor pe care le mananca in fiecare zi.

Cercetatorii sunt de parere ca persoanele care…