Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

octombrie 30, 2014

Cum arata exoscheletul de uz medical care va fi folosit in Europa?

Publicat pe 30 oct. 2014 at 12:03am

Firma din Japonia, Cyberdyne, a prezentat ultima versiune a aparatului sau motorizat folosit ca schelet extern, destinat persoanelor cu handicap.

Acest aparat denumit HAL (Hybrid Assistive Limb) largeste gama serviciilor medicale pentru pacientii cu diverse afectiuni musculare ori pentru cei care au suferit atacuri cerebrale sau rani ale coloanei vertebrale. Imediat dupa ce si-a creat o filiala in Danemarca, constructorul Cyberdyne a obtinut certificatele necesare pentru utilizarea exoscheletului in spitalele europene.

Cum activeaza exoscheletul?

Potrivit BBC, HAL este un fel de combinezon robotic de 23 kg care se pozitioneaza pe membrele unei persoane. Aparatul functioneaza gratie mai…

Alimente care te lasa fara energie

Publicat pe 30 oct. 2014 at 12:02am

Oamenii obisnuiesc sa manane diferite alimente pe durata intregii zile, insa trebuie spus ca o parte dintre acestea fac mai mult rau decat bine corpului. Nu orice aliment iti ofera energia de care ai nevoie, iar unele dintre acestea pot sa te lase fara vlaga.

Iata cateva produse alimentare care te lasa fara energie!

Carnea rosie

Carnea rosie este unul dintre aceste produse, care au capacitatea de a te lipsi de energia necesara organismului tau pentru a face fata provocarilor zilnice. Corpul uman are nevoie mai mult timp pentru consumul carnii…

Aplicatiile pentru smartphone si depistarea cancerului

Publicat pe 30 oct. 2014 at 12:01am

Un nou proiect de colaborare intre Centrul de Cercetare al Cancerului si Alianta de Stiinta a Cetatenilor, din Marea Britanie se axeaza pe crearea unei aplicatii pentru un nou joc disponibil pe mobil care ar putea accelera cura de vindecare a cancerului, anunta BBC.

Aceasta idee noua are rolul de a furniza date stiintifice importante pentru cercetatori, in timp ce oamenii folosesc smartphone-urile lor pentru a se distra.

Mai multi programatori, jucatori si specialisti incearca sa foloseasca date genetice brute ce vor facilita dezvoltarea unui format de joc, cu titlu GeneRun.

Acestia si-au propus…