Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

octombrie 29, 2014

Tehnologia LED afecteaza vederea

Publicat pe 29 oct. 2014 at 12:03am

Tehnologia de tip LED este tot mai prezenta in viata noastra de zi cu zi. Incepand de la monitoarele de calculator si pana la televizoarele de ultima generatie, diodele emitatoare de lumina (LED-uri) sunt tot mai prezente in viata fiecaruia dintre noi, insa savantii din Spania atrag atentia ca acestea ar putea deteriora in mod ireversibil retinele.

Potrivit unor studii recente efectuate la Madrid, luminile de tip LED pot afecta grav retinele oamenilor. Cercetarea, realizata de catre oamenii de stiinta de la Universitatea Complutense din Madrid, citata de LiveScience.com…

Prajitura care te ajuta sa slabesti

Publicat pe 29 oct. 2014 at 12:03am

Firma Klever Kalories din Marea Britanie a scos pe piata un produs despre care sustine ca ajuta in procesul de slabire.

Specialistii care au lucrat la acest produs alimentar sustin ca acesta poate majora temperatura corpului si accelera arderea caloriilor. Alimentul-minune este de fapt chiar o prajitura, au anuntat expertii companiei.

Potrivit nutritionistilor, acest aliment se bazeaza pe ingrediente care se gasesc si in batoanele energice si in ceaiul verde.

Conform BBC, care citeaza Medical Daily, prajitura respectiva contine intre 110 – 150 de calorii si este disponibila in mai multe arome, respectiv cocos,…

Care este legatura dintre ADN si caracterul tau?

Publicat pe 29 oct. 2014 at 12:01am

Oamenii de stiinta din SUA au descoperit ca structura ADN ne poate oferi un raspuns in ceea ce priveste caracterul tau: social sau antisocial. Un studiu recent releva faptul ca aceste diferente sunt date de receptarea diferita a hormonilor la nivel genetic, noteaza Live Science, citata de BBC.

Potrivit expertilor, oxitocina si vasopresina, doi hormoni care inspira sentimente de dragoste si generozitate atunci cand inunda creierul, ajung in neuroni prin receptorii acestora, care pot fi de diferite tipuri.

Studiul a fost condus de Michel Poulin, psiholog la Universitatea din Buffalo, SUA si arata faptul ca un individ care are…