Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

octombrie 26, 2014

Totul despre dieta Ornish

Publicat pe 26 oct. 2014 at 12:03am

Daca vreti sa pierdeti kilograme rapid si eficient si fara sa va puneti in pericol sanatatea, atunci puteti incerca dieta Ornish. Despre dieta Ornish se cunoaste faptul ca aceasta are la baza un regim alimentar care are si rolul de a trata bolile cardiovasculare. Cel care a pus bazele acestei diete este doctorul Dean Ornish, savant care si-a adus o importanta deosebita in scopul tratarii problemelor arterelor.

Alimente permise in dieta Ornish

Dr. Ornish spune ca acest regim presupune ca cei interesati sa piarda cateva kilograme, trebuie sa manance alimente bogate in…

Cand va fi posibila clonarea umana?

Publicat pe 26 oct. 2014 at 12:03am

Una dintre cele mai dezbatute teme de discutii ale ultimilor ani este cea referitoare la clonarea umana. Oamenii de stiinta sustin ca s-au facut pasi mari in aceasta directie, iar o astfel de actiune ar putea fi posibila in urmatorii 50 de ani. Aceasta este si estimarea realizata de un cercetator din Marea Britanie.

Sir John Gurdon este un laureat al Premiului Nobel 2012, Premiul pentru Medicina. Savantul a declarat recent pentru BBC Radio 4, in cadrul emisiunii „The Life Scientific„, ca este convins ca fi posibila clonarea oamenilor nu peste mii de ani, ci…

Simptomele afectiunii care iti raneste fata

Publicat pe 26 oct. 2014 at 12:01am

Una dintre cele mai neobisnuite afectiuni din intreaga lume este Lupusul, o boala autoimuna caracterizata prin producerea unor anticorpi neobisnuiti in sange, care ataca chiar celulele pe care ar trebui sa le protejeze. Aceasta afectiune se intalneste mai des la femei decat la barbati. Initial, apare doar pe o parte a organismului, iar mai apoi se extinde pe tot corpul.

Potrivit specialistilor, rolul sistemului imunitar este acela de a apara celulele corpului de bacterii, virusuri si infectii, producand anticorpi.

Daca acesti anticorpi nu isi fac treaba, atunci sunt afectate anumite organe, precum pielea,…