Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

octombrie 25, 2014

Ce fel de ingrediente din bautura Coca-Cola ar putea provoca dependenta?

Publicat pe 25 oct. 2014 at 12:03am

Jurnalistul Michael Moss, castigator al premiului Pulitzer, sustine ca a aflat ce sta in spatele formulei secrete a bauturii carbogazoase Coca-Cola care a inregistrat cel mai mare succes la nivel mondial.

Ziaristul spune ca gustul irezistibil al sucului este compus din aroma de vanilie bine proportionata, plante citrice si condimente speciale precum scortisoara sau nucsoara. De pilda, zaharul, acidul fosforic si dioxidul de carbon sunt doar o parte din ingredientele ce compun gustul unic al bauturii, potrivit jurnalistului.

Inovatiile din domeniul biochimiei si studiile riguroase efectuate de cercetatori in domeniul alimentatiei au condus…

Importanta meselor servite in timpul serii

Publicat pe 25 oct. 2014 at 12:03am

In toata lumea, exista multe mituri in privinta diminuarii surplusului de greutate. De pilda, o intrebare care se aude tot mai des este cea referitoare la posibilitatea de a te ingrasa, daca mananci in timpul serii sau mai bine zis: „Care este ora potrivita pentru cina?„.

Potrivit specialistilor citati de portalul Care2.com, daca veti ajunge sa evitati diverse feluri de mancare, asta nu inseamna ca si veti scapa de kilogramele in plus.

Renuntarea la cina?

Trebuie spus ca cina reprezinta o masa importanta in cadrul careia ar trebui sa va alimentati,…

Prescrierea eronata de antibiotice

Publicat pe 25 oct. 2014 at 12:01am

In clipa cand ajung in situatia sa completeze o reteta, medicii americani prescriu cele mai puternice antibiotice in peste 60% din cazuri, gresind fundamental fata de pacient. Conform datelor unui studiu publicat in Journal of Antimicrobial Chemotherapy, medicii din ambulatoriu sau clinici au prescris antibiotice cu spectru larg in 61% dintre cazurile de infectie, informeaza portalul News Max Health, citat de BBC.

Cercetarea a fost derulata in perioada 2007-2010 in Statele Unite, fiind efectuata pe un numar de 238.000 de persoane adulte. In context, s-a observat ca circa 25% dintre infectii sunt datorate virusurilor, asupra…