Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

octombrie 22, 2014

Dezechilibrul hormonal, cauza unor probleme de vedere?

Publicat pe 22 oct. 2014 at 12:03am

Numeroase probleme ale ochilor pot fi cauzate de nivelul hormonilor din corpul tau, care poate reprezenta un factor semnificativ al acestor afectiuni. Medicii spun ca hormonii mentin echilibrul unor functii importante ale corpului uman, iar in clipa cand se manifesta o dereglare a nivelului lor, acest aspect se repercuteaza si asupra sanatatii ochilor.

Organismul uman are parte de tot felul de fluctuatii si modificari la nivel celular, asa ca de pilda, in perioada de pubertate cresterea are loc intr-un ritm rapid si in cazul ochilor. In acest interval, ochii sunt mai expusi riscului de miopie…

Anumite cure de slabire renumite nu sunt indicate. Iata de ce!

Publicat pe 22 oct. 2014 at 12:02am

Desi expertii in nutritie apreciaza ca exista multe diete care te fac sa scapi de kilogramele in plus, totusi acestia ne avertizeaza ca sunt si astfel de cure de slabit care pot sa faca rau corpului uman.

Dieta cu grapefruit

De pilda, dieta cu grapefruit este una dintre acele cure, care iti aduce, in cazul in care o urmati, multa deshidratare in organism. Potrivit specialistilor, dieta cu grapefruit este apreciata drept „nesanatoasa”, pentru ca nu contine destul fier, calciu si vitamine.

Dieta Martha Vineyard

Despre…

Transplantele s-ar putea realiza mai usor. Afla despre premiera mondiala!

Publicat pe 22 oct. 2014 at 12:01am

Oamenii de stiinta din Japonia au anuntat ca au reusit sa obtina tesut renal pornind de la celule susa pluripotente induse, o premiera mondiala, potrivit unui studiu publicat in revista Nature Communications. Cercetatorii din aceasta tara sunt de parere ca folosirea acestor celule nu pune probleme de etica medicala.

Transplantul de rinichi

Studiile echipei coordonate de Kenji Osafune, profesor asociat la Centrul medical al Universitatii din Kyoto, asupra celulelor susa pluripotente au permis generarea de tesut al asa-numitului „mezoderm intermediar„, care formeaza mare parte din rinichi, cu o rata de reusita de 90%, dupa cultivarea celulelor…