Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

octombrie 21, 2014

Molecula cu efecte antidepresive

Publicat pe 21 oct. 2014 at 12:06am

Expertii sustin ca Glyx-13, o molecula apropiata de anestezicul numit ketamina, care se utilizeaza ca drog recreativ, ar avea efecte antidepresive. Acestea sunt concluziile unei cercetari care a fost realizata de „National Institute of Mental Health” (SUA) si publicata in revista „Neuropsychopharmacology”.

Potrivit specialistilor, antidepresivele ar fi ineficiente pentru 30 – 40% dintre persoanele diagnosticate cu depresie majora, sustin cercetatorii, iar efectele lor nu se manifesta decat dupa cateva saptamani.

Care sunt rezultatele?

Expertii sunt de parere ca noul medicament pus la punct de catre Joseph Moskal de la Northwester…

Dieta cu compot de mere

Publicat pe 21 oct. 2014 at 12:04am

Toamna este anotimpul merelor! Disponibile la preturi mici in toate pietele si la fiecare colt de strada, merele sunt adevarate surse de vitamine si minerale, asa ca asigura-te ca le incluzi in meniul tau zilnic. Iti prezentam o reteta de compot de mere dietetic, plus un meniu alimentar usor de urmat!

Incearca si tu reteta de compot de mere dietetic si descopera dieta cu compot de mere pe care a tinut-o Nicoleta Luciu!

Nicoleta Luciu a slabit 30 kg cu dieta cu compot de mere

Dieta cu compot…

Cum arata laboratorul medical de sub pielea ta

Publicat pe 21 oct. 2014 at 12:02am

Bolnavii din toata lumea au acum sansa sa fie monitorizati in timp real de catre medicii curanti. O echipa de cercetatori de la Scoala Politehnica Federala din Lausanne (EPFL), Elvetia, a pus bazele unui laborator de analiza a sangelui implantabil care permite sa se urmareasca in continuu concentratiile unor substante cheie pentru sanatate.

La ce ajuta?

Potrivit savantilor, acest dispozitiv miniatural are rolul de a imbunatati monitorizarea bolnavilor cronici si a pacientilor care fac chimioterapie.

Acest dispozitiv are o dimensiune de cativa milimetri, insa contine senzori care masoara concentratia unor substante precum potasiul sau…