Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

octombrie 18, 2014

Unghii ingalbenite – tratament

Publicat pe 18 oct. 2014 at 12:05am

Onicomicoza reprezinta o afectiune care afecteaza circa 10% din populatie. Aceasta este o boala a unghiilor cauzata de unele ciuperci parazite.

Medicii spun ca onicomicozele nu sunt grave, insa au un efect foarte inestetic si aduc dureri si pot afecta rapid toate unghiile de la mana. Uneori, tratamentele antimicotice pot avea si efecte secundare.

In cazul in care pana in acest moment singura metoda de tratament era cea medicamentoasa, cu unguente antimicotice aplicate local, sau cu pastile, mai nou s-a descoperit ca terapia cu laser este mult mai eficienta.

Expertii sunt de parere…

Dieta cu biscuiti

Publicat pe 18 oct. 2014 at 12:03am

Dieta cu biscuiti este una dintre cele mai usoare diete intrucat ne ofera posibilitatea de a manca zilnic biscuiti, de a ne satisface pofta de dulce si de a scapa de 5 kg intr-o luna. Desigur, vorbim despre biscuiti dietetici, bogati in fibre si saraci in zahar. Totusi, este o dieta destul de dezechilibrata intrucat presupune inlocuirea a doua dintre mesele principale si a celor doua gustari cu biscuiti. Din acest motiv nu se recomanda sa fie urmata mai mult de o data pe an.

Sa aflam, in continuare, care sunt atuurile…

Cum se poate diminua la jumatate riscul unei boli de inima?

Publicat pe 18 oct. 2014 at 12:01am

Persoanele care sufera din cauza unor afectiuni cardiace este bine sa stie ca trebuie mai intai sa fie atenti la colesterol si hipertensiune. Expertii ne ofera acum un sfat simplu de urmat pentru a scadea la jumatate probabilitatea de a face boli de inima.

Potrivit datelor unei cercetari efectuate de specialistii de la Facultatea de Medicina South Carolina, SUA, pacientii care au tratat doar problema colesterolului au diminuat riscul bolilor cardiace cu 35%, potrivit Men’s Health.

Cei care au tratat hipertensiunea au scazut acest risc cu 20%,…