Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

octombrie 15, 2014

Cum se va face depistarea afectiunilor cancerigene in Japonia

Publicat pe 15 oct. 2014 at 12:05am

Afectiunile cancerigene determina decesul a milioane de oameni la nivel global, in fiecare an. Specialistii incearca prin diferite metode sa gaseasca modalitati de a combate asemenea afectiuni. De exemplu, Centrul National al Cancerului din Japonia intentioneaza sa dezvolte, in circa cinci ani, o metoda revolutionara de depistare a diferitelor tipuri de cancer.

Prin intermediul acestei metode, medicii japonezi spera sa poata depista in stadiu timpuriu aproximativ 13 tipuri de cancer printr-un simplu test sanguin, a anuntat institutia, potrivit BBC.

Acest proiect este finantat cu circa 57 de milioane de euro. Conform specialistilor niponi, acest program ar…

Dieta cu ulei de cocos

Publicat pe 15 oct. 2014 at 12:03am

De obicei, atunci cand aud de ulei, oamenii au tendinta de a-l asocia cu ideea de grasime, deci cu kilograme in plus. Cu toate acestea, nu toate grasimile contribuie la cresterea in greutate si sunt daunatoare sanatatii. Dimpotriva, multe tipuri de ulei aduc beneficii sanatatii si chiar ne ajuta sa slabim. Este cazul uleiului de cocos, care ar trebui sa se regaseasca in bucatariile tuturor persoanelor ce se confrunta cu kilograme in plus.

Dieta cu ulei de cocos nu este o dieta restrictiva si nici nu iti impune sa mananci anumite alimente, in anumite cantitati si la anumite ore, ci presupune adaugarea uleiului de cocos in felurile de mancare preparate.

Sa…

De ce nu este bine sa lucrezi in aer?

Publicat pe 15 oct. 2014 at 12:01am

Unele joburi presupun sa muncim in locuri atipice sau ciudate. De pilda, pilotii de avion si stewardesele lucreaza multe ore pe zi in aer, la altitudine mare, in cabine presurizate.

Iata cateva motive pentru care nu ar trebui sa muncim in avion.

Munca in avion – Oxigenul si presiunea

Expertii au observat ca in aeronave, presiunea cabinii este setata pentru o altitudine de 2.300 – 2.700 de metri. Cu mai putin oxigen care-ti intra in corp abilitatea de a gandi este clar afectata.

In momentul cand lucrezi la peste 2.500 de metri altitudine va trebui…