Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

octombrie 10, 2014

Petreci mult timp pe scaun? Iata cateva sfaturi pentru sanatate

Publicat pe 10 oct. 2014 at 12:05am

Multi dintre noi avem obiceiul de a petrece ore in sir pe scaun, atunci cand suntem la birou si incercam sa rezolvam tot felul de sarcini. Statul pe scaun este de multe ori echivalat cu relaxarea, dar persoanele care stau jos ore in sir la locul de munca s-ar putea sa nu fie de aceeasi parere.

Exista multe dovezi care sugereaza ca staul pe scaun poate fi letal. Acest tip de activitate poate mari riscul de obezitate, diabet si cel al acumularii de grasime in jurul ficatului. In cazul in care totusi trebuie sa stai pe scaun, este important sa stai intr-un mod sanatos.

Este bine sa retii aceste principii si…

Dieta cu lapte degresat si cartofi

Publicat pe 10 oct. 2014 at 12:02am

Dieta cu lapte degresat si cartofi va permite sa slabiti circa 500 de grame pe zi si se bazeaza, asa cum ii spune si numele, pe cartofi si lapte degresat, alimente la indemana tuturor.

Meniu dieta cu lapte degresat si cartofi

Micul dejun: 200 ml lapte degresat. Pranzul: 300 g piure de cartofi. Gustare (orele 16): 200 ml lapte degresat. Cina: 300 g cartofi fierti in salata (1 ou fiert tare, cartofi, 1 lingura untdelemn, mult patrunjel tocat).

Dieta cu lapte degresat si cartofi – Cat dureaza?

Se tine…

Tratamentul anxietatii cu ajutorul sportului

Publicat pe 10 oct. 2014 at 12:01am

Exercitiile fizice si miscarea, in general, reprezinta un mod foarte bun de a imbunatati perceptia oamenilor asupra mediului inconjurator. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetatorii de la Queen’s University din Canada in urma unui studiu complex, derulat pe durataa mai multi ani.

In cadrul studiului, specialistii au constatat ca sportul reduce anxietatea, stimuland perceptia unui mediu pozitiv.

Adam Heenan, unul dintre expertii care au realizat cercetarile, a declarat ca rezultatele experimentelor au implicatii majore pentru persoanele care sufera de anxietate.

„Dupa un exercitiu fizic, lumea apare mai putin amenintatoare”, a anuntat specialistul.

Anxietatea – Ce se…