Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

octombrie 9, 2014

Cat de afectate sunt femeile de afectiunile cardiovasculare?

Publicat pe 09 oct. 2014 at 12:05am

Societatea Romana de Cardiologie a organizat, in perioada 2-4 octombrie 2014, al 53-lea Congres National de Cardiologie la Bucuresti.

Congresul a avut ca tema centrala „Bolile cardiovasculare la femei„. Medicii spun ca in tara noastra circa doua treimi din totalul deceselor inregistrate in randul femeilor sunt cauzate de aceste afectiuni.

La acest Congres, programul stiintific a fost elaborat de o comisie de elita compusa din personalitati ale cardiologiei romanesti si a inclus o serie de sesiuni comune cu societati nationale profesionale (chirurgie cardiovasculara, medicina interna, medicina familiei, diabet) si internationale…

Dieta de slabit impotriva celulitei

Publicat pe 09 oct. 2014 at 12:02am

Celulita – Este indicat sa adoptati mai multe metode cand combateti celulita, iar dieta este doar punctul de plecare. Pe langa dieta, este bine sa fii activa, sa faci miscare, eventual masaje specifice si impachetarea zonelor cu probleme cu substante liporeductoare.

Dieta impotriva celulitei este un regim pentru 7 – 10 zile, apoi este bine sa reveniti la o alimentatie echilibrata, fara excese si cu multe fructe si legume.

Meniu dieta de slabit impotriva celulitei?

Preparati in fiecare dimineata un amestec din sucul a 3 lamai, 1 litru de apa plata, 1 lingurita de…

Detalii inedite despre ochiul omenesc

Publicat pe 09 oct. 2014 at 12:01am

Ochiul uman – Trei cercetari publicate in aceasta luna arata faptul ca:

tinerii vad in „high definition”, un fel de imagine vazuta doar timp de 13 milisecunde este inregistrata de creier si ingerarea de alcool diminueaza perceptia vizuala a contrastelor.

Expertii spun ca la varsta de 70 de ani, utilizarea ochelarilor nu este suficienta pentru a vedea la fel de bine ca la 20 de ani. Asta se intampla deoarece odata ajunse pe retina, imaginile trebuie sa fie in continuare convertite in semnale electrice, apoi trimise spre creier prin nervii optici pentru a fi interpretate corect.

Echipa de savanti…