Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

octombrie 7, 2014

Studiu: Cum pot afecta migrenele functiile cognitive ale creierului?

Publicat pe 07 oct. 2014 at 12:10am

O echipa de oameni de stiinta de la Universitatea Pierre et Marie Curie din Paris a realizat un studiu care sa stabileasca atat modul in care migrenele afecteaza fizic structura cerebrala, cat si influenta migrenelor asupra capacitatilor intelectuale ale persoanelor afectate.

Ca sa aiba un grad ridicat de relevanta, cercetarea s-a derulat pe o perioada de 10 ani si a avut ca subiecti 780 de persoane, toate cu varste de peste 65 de ani. Subiectii din grupul de studiu au fost supusi unor RMN-uri si au completat teste cu un nivel inalt de complexitate, pentru evaluarea capacitatilor cognitive.

Migrenele…

Dieta cu drojdie de bere

Publicat pe 07 oct. 2014 at 12:02am

Drojdia de bere este recomandata inca din antihitate pentru efectele sale benefice asupra organismului. Utilizata in curele de slabire, drojdia de bere accelereaza arderea grasimilor si ajuta in lupta contra celulitei.

Ce trebuie sa stii despre drojdia de bere

Beneficiile drojdiei de bere asupra sanatatii si siluetei sunt atat de evidente, incat aceasta este utilizata inca din timpuri stravechi.

Drojdia de bere contine foartemulte vitamine, minerale si substante active, ca vitamine din complexul B (necesare mentinerii sanatatii sistemului nervos, a pielii, necesare in combaterea anemiei etc.), vitaminele A…

De ce sunt mai predispusi stangacii la schizofrenie?

Publicat pe 07 oct. 2014 at 12:00am

Odata cu trecerea timpului, stangacii au reprezentat motiv de curiozitate, stigmatizare si chiar teama pentru ceilalti. Oamenii de stiinta de astazi au reusit insa sa ne explice de ce unii oameni folosesc mai des o mana in detrimentul celeilalte, ca sa scrie, sa manance sau sa arunce o minge.

Potrivit specialistilor, stangacia se bazeaza pe „legaturile realizate in creier”. Aceasta ar putea sa lamureasca unele aspecte, legate de afectiuni relationate cu dezvoltarea creierului, de pilda, dislexia, schizofrenia sau deficitul de atentie, care sunt comune in cazul oamenilor stangaci.

Aproape 10% dintre oameni sunt stangaci, potrivit unui studiu citat de…