Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

octombrie 4, 2014

De ce sunt mai inteligenti cei care se ingrijoreaza mai des?

Publicat pe 04 oct. 2014 at 12:10am

Desi se spune ca grijile fac rau organismului uman, iata ca specialistii au descoperit ca acestea nu sunt chiar atat de rele pentru oameni. O cercetare recenta, realizata in Marea Britanie, arata faptul ca anxietatea evolueaza odata cu inteligenta umana. Potrivit savantilor, rezultatele tetselor au aratat ca scorurile mari la testele de IQ au fost legate de anxietatea generalizata.

Specialistii sunt de parere ca unul dintre motive este reprezentat de activitatea crescuta din unele zone ale creierului, responsabile de comunicarea dintre celelalte parti ale creierului.

De pilda, oamenii de stiinta au constatat ca…

Dieta Weight Watchers – slabire fara alimente interzise

Publicat pe 04 oct. 2014 at 12:02am

Dieta Weight Watchers (Ingerul pazitor al greutatii) reprezinta una dintre cele mai vechi metode de slabit, datand inca din anii 60 si avand originile in Statele Unite ale Americii.

Acest program de slabire a avut si are inca numerosi adepti, in principal datorita faptului ca nu este o dieta drastica, nu exista alimente interzise si se poate slabi aproximativ 1 kilogram pe saptamana. In plus, dieta WW poate fi adaptata fiecarei persoane si nu presupune eforturi financiare considerabile.

Principiile dietei Weight Watchers

Ideea de baza a dietei Weight Watchers (WW) este ca nu trebuie…

Aglica, planta care trateaza hemoroizii

Publicat pe 04 oct. 2014 at 12:00am

Aglica este o planta pe care o putem intalni in taranoastra si care are denumirea stiintifica “Filipendula hexapetala”. Ea face parte din familia Rosaceae. In popor, aceasta planta se mai numeste: crop, chimen, marar, marariu, marar de gradina, marar tare, marariu, mararas sau marariu.

Potriit fitoterapeutilor, printre afectiunile care se trateaza cu aglica se numara:

astm, diaree, dizenterie, hemoragii, hemoroizi, diferite rani. Tratamente naturiste cu aglica

Expertii sunt de parere ca in tratamente se foloseste doar radacina de aglica. De pilda, ceaiul de aglica se poate prepara din 2 lingurite de radacina maruntita la 250 ml apa. Trebuie sa fierbeti…