Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

octombrie 3, 2014

Medicamentul ce stimuleaza formarea neuronilor

Publicat pe 03 oct. 2014 at 12:10am

Expertii spun ca Metformin este un medicament care se foloseste de ceva timp pentru tratamentul diabetului. Totusi, s-a observat ca acesta ar putea favoriza dezvoltarea unor noi neuroni. Se contureaza astfel o noua speranta in lupta contra maladiilor neurodegenerative.

Cu toate ca, medicamentul era pana in prezent medicamentul cel mai utilizat in diabetul de tip 2, proprietatile substantei sale active n-au incetat sa-i surprinda pe cercetatori.

O cercetare publicata in revista canadiana Cell Stem Cell, citata de BBC, vine intr-adevar sa arate ca administrarea repetata a tratamentului la soareci ar ameliora functiile lor de invatare si memoria, stimuland formarea neuronilor.

Dieta cu mere sau 4 kg in 5 zile

Publicat pe 03 oct. 2014 at 12:02am

Cura de slabire cu mere este usor de urmat si are numeroase efecte benefice nu doar asupra siluetei, ci pentru intregul organism.

In urma unei diete-soc de 5 zile cu mere, corpul tau va scapa de toxine, rata metabolica se va imbunatati si astfel procentul de grasime corporala va scadea vazand cu ochii.

Vedeta acestei diete de slabire este, dupa cum bine ati intuit, marul, un fruct despre care se spune ca tine la distanta atat dentistul cat si nutritionistul.

Merele sunt fructele cel mai indicate in dietele de slabire deoarece au putine calorii…

Calitatile medicinale ale untisorului

Publicat pe 03 oct. 2014 at 12:00am
Despre untisor

Untisorul, grausorul sau salatica reprezinta o specie vegetala spontana care infloreste primavara devreme. Aceasta planta este folosita in alimentatie, in dietetica si in fitoterapia traditionala. Planta se recolteaza din martie pana in mai. Trebuie sa stiti ca se poate colecta numai partea aeriana a plantei inflorite, care este, insa mai saraca in principii active.

Expertii spun ca salatica inflorita, cu sau fara radacini, este toxica, utilizandu-se doar in terapiile externe. Pentru uz intern se administreaza numai organele de untisor recoltate inainte de inflorire.

De asemenea, frunzele tinere de untisor, care apar inaintea florilor, se administreaza crude sau se…