Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

octombrie 2, 2014

Stop cardiac – tehnica respiratiei gura la gura este inutila

Publicat pe 02 oct. 2014 at 12:10am

Aproximativ 95% dintre cei surprinsi de un stop cardiac mor inainte de a ajunge la spital. Expertii spun ca resuscitarea rapida le poate salva viata, dar aceasta nu se poate face oricum. In majoritatea cazurilor este nu doar inutil, ci chiar nefast ca unui pacient in stop cardiac sa i se aplice respiratia gura la gura.

Acest aspect a fost demonstrat recent de un studiu american publicat online de revista American College of Cardiology. Sansele de supravietuire a pacientilor au crescut de la 18% la 34% dupa ce victimele n-au mai fost ventilate. Chiar daca, in timpul unui stop cardiac, respiratia se opreste.

[caption id=”attachment_19325″ align=”aligncenter” width=”300″ caption=”Stop cardiac – primul…

Dieta Victoria Beckham

Publicat pe 02 oct. 2014 at 12:02am

Dieta Victoria Beckham are rezultate cu adevarat spectaculoase iar printre vedetele care sustin ca au folosit-o cu succes se numara si Britney Spears.

Ingredientele minune ale acestei diete sunt capsunile care contin in proportie de 13% fibre alimentare, adica acele substante nedigerabile care dau senzatia de sa­tie­tate si care curata organismul de toxine. Din aceste motive, cura de capsuni este un mijloc foarte eficient pentru a lupta cu kilogramele in plus.

Inaintea fiecarei mese, se consuma cate 300g (adica doua pahare) de capsuni bine spalate, iar intre mese, daca ni se face foame,…

Planta care trateaza afectiunile hepatice

Publicat pe 02 oct. 2014 at 12:00am

Popalnicul iepuresc impreuna cu ruda sa mai rara „crucea voinicului” sau „trei crai” sunt plante care infloresc primavara devreme, inveselind padurile in care apar. Potrivit expertilor, cele doua specii spontane ale genului Hepatica care traiesc la noi, apartin familiei Ranuculaceae.

Popalnicul iepuresc este o planta ierboasa, de pana la 25 cm inaltime, cu multe radacini. Are frunzele pieloase, lucitoare, in forma de trefla. La aceasta planta, florile isi fac aparitia primavara, sunt solitare, destul de mari de culoare albastra sau violet.

Crucea voinicului (Hepatica transsilvanica) este o specie asemanatoare popalnicului iepuresc (Hepatica nobilis), deosebindu-se cel mai…