Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

octombrie 1, 2014

Cum si de ce te poate face munca excesiva sa suferi de boli de inima?

Publicat pe 01 oct. 2014 at 12:10am

O noua cercetare arata faptul ca orele suplimentare de la locul de munca cresc riscul bolilor de inima cu pana la 80%. Aceasta avertizare a savantilor are la baza analiza a 12 studii care dateaza din anul 1958 si pana astazi si care au fost efectuate pe un esantion de aproximativ 22.000 de persoane.

Analiza realizata de oamenii de stiinta de la Institutul Finlandez de Sanatate Ocupationala a observat faptul ca persoanele ale caror zile lucratoare erau mai lungi decat…

Cea mai rapida dieta

Publicat pe 01 oct. 2014 at 12:02am

Toamna este anotimpul potrivit, dar si indicat, pentru regimurile care se bazeaza pe fructe si legume proaspete. Printre acestea se numara si castravetele, un aliment ideal, care sta la baza unor diete eficiente. Nutritionistii il recomanda deoarece este sarac in calorii, are calitati depurative si diuretice si este bogat in fibre, care ajuta la eliminarea grasimilor.

Castravetii au un continut mare de apa (95%), enzime, vitamine (A, B1, B2 si C), sodiu, potasiu, calciu, fosfor, fier, zinc, mangan si iod. O cura cu aceasta leguma este extrem de indicata…

O cincime din bolile infectioase sunt transmise prin vectori

Publicat pe 01 oct. 2014 at 12:00am

Bolile infectioase si tropicale sunt cele cauzate de bacterii, virusuri, fungi, protozoare sau paraziti. Potrivit medicilor, bolile infectioase sunt considerate ca „boli contagioase” datorita posibilitatii transmiterii lor de la o persoana la alta.

Cum se transmit?

Expertii sunt de parere ca transmiterea unei boli infectioase se poate face pe diferite cai:

prin contact fizic cu o persoana infectata, prin lichide, alimente, secretii corporale, obiecte contaminate, prin aer sau prin transmitere de la animale.

Serviciile medicale din cadrul sectiei Boli infectioase si tropicale includ si consiliere privind vaccinarile necesare la efectuarea de calatorii in strainatate si preventia unor boli infectioase legate de calatorie (intepaturi de…