Farmaciile autorizate vor putea sa vanda medicamente prin Internet0 Comments

Publicat in:
Etichete: farmacie, farmacii autorizate, farmacii online, medicamente, online, proiect de lege, vanzare medicamente

Site-urile care vand medicamente vor fi supuse unor reguli clare, pentru ca sanatatea populatiei sa nu fie pusa in pericol. Doar farmaciile autorizate vor putea sa comercializeze pe Internet medicamente. Si numai din acelea pentru care nu e nevoie de prescriptie medicala. Un proiect al ministerului Sanatatii a fost pus in dezbatere publica.

Vanzare medicamente prin Internet

Vanzare medicamente prin Internet

Farmacie online” – o simpla cautare pe Internet, si ai aproape 10 milioane de rezultate. Paginile de Internet pe care se vand medicamente, in Romania, nu se supun regulilor din domeniul farmaceutic, dar nu exista nici reglementari pentru online.

Daca proiectul va fi aprobat, doar farmaciile si drogheriile autorizate vor mai putea vinde medicamente pe Internet si numai pe cele ce pot fi luate fara reteta de la medic. Aceasta categorie reprezinta, ca valoare, aproape un sfert din vanzarile de medicamente.

Multe farmacii si-au deschis deja varianta digitala si incearca sa atraga clienti cu reduceri si promotii. Aproape o treime din venituri le obtin astfel. Cumparaturile se fac la fel ca la orice magazin online. Pui produsele in cos, faci comanda, care trebuie sa fie peste o anumita valoare si primesti tratamentul dorit acasa ori la posta.

Poti plati cu cardul, direct pe site, sau cu bani-gheata, atunci cand ajung produsele. Poti primi medicamentele prin curier rapid, in aceeasi zi, sau in cel mult 4 zile prin colet postal obisnuit. Evident, trebuie platita si o taxa de livrare.

Siteurile care nu apartin farmaciilor autorizate ar putea pierde mult. Potrivit unor estimari, inca de acum 2 ani, piata medicamentelor online din Romania depasea o jumatate de milion de euro.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Farmaciile autorizate vor putea sa vanda medicamente prin Internet

Lasă un răspuns