Planta pentru combaterea starilor de anxietate0 Comments

Publicat in:
Etichete: anxietate, extracte, medicinal, planta, radacini, sarcina, traista ciobanului, tratament naturist

Despre traista ciobanului

Traista ciobanului reprezinta este o planta care face parte din familia verzei (Brassicaceae). Se poate intalni in Romania in aproape toate zonele tarii. Traista ciobanului este o valoroasa planta medicinala.

Pentru scopuri medicinale, traista ciobanului se recolteaza primavara, iar colectarea ei se face prin taierea cu foarfeca sau prin smulgerea plantei cu radacina cu tot.

Tratament naturist anxietate

Tratament naturist anxietate

Cei care o culeg trebuie sa fie atenti deoarece in cazul lezarii organelor plantei, acesta va sintetiza cantitati mari de substante de aparare, tiocianati si amine, care inhiba functia tiroidei si pot declansa alergii.

Cum se utilizeaza in fitoterapie?

Expertii in domeniu sustin ca din planta uscata se poate prepara o infuzie cu virtuti oficinale. Planta de traista ciobanului se mai poate folosi sub forma de tinctura sau infuzie din partile aeriene proaspete. Specialistii spun ca extractele pe baza de traista ciobanului au efect trofic asupra musculaturii cardiace si asupra celei uterine.

Acestea au rolul de a regla si normaliza tensiunea arteriala, planta fiind recomandata ca adjuvant in bolile cardiace cu aritmie, insotite de hipertensiune, hipotensiune sau tensiune oscilanta.

Iarba de traista ciobanului se utilizeaza in caz de atonie uterina sau dupa nastere, in scopul refacerii tonicitatii uterului.

Planta se mai poate administra in cazul sangerarilor uterine, al celor nazale si al celor gastrice, in cazul in care acestea sunt provocate de ulcer. Expertii sustin ca actiunea antihemoragica se datoreaza atât compozitiei propriu-zise a plantei, cat si unor ciuperci (fungi) care paraziteaza specia.

Prin stimularea glandei tiroide, traista ciobanului ajuta la slabit si la intensificarea metabolismului. Deoarece majoritatea acestor cazuri sunt asociate cu constipatia, se prescriu in completare, formule cu plante care contin principii laxative.

Ca adjuvant, traista ciobanului se foloseste, in tratamentul general al cancerului sau numai in neoplaziile stomacului sau ale uterului. Extractele de traista ciobanului prezinta, de asemenea, efecte favorabile in starile de stres psihic si in anxietate.

Planta nu se utilizeaza in perioada sarcinii

Traista ciobanului mai este indicata in tratamentul litiazei urinare urice, fiind insa contraindicata in cazul litiazei oxalice. Ca adjuvant, planta se mai utilizeaza in hipercorticism si in hipotiroidie.

Expertii sunt de parere ca traista ciobanului nu este o planta toxica, contraindicatiile trebuind privite sub spectrul unor posibile reactii adverse. De pilda, consumul de traista ciobanului in stare cruda produce o crestere rapida a leucocitelor.

Deoarece stimuleaza contractiile uterine, traista ciobanului nu se utilizeaza in sarcina, din cauza ca poate produce un avort.

Cei care care sufera de hipertiroidie, de hipocorticism sau de litiaza urinara oxalica, este bine sa nu recurga la tratamente pe baza de traista ciobanului. Deoarece planta nu este toxica, se poate administra pe perioade mai lungi, chiar existand aceasta recomandare.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Planta pentru combaterea starilor de anxietate

Lasă un răspuns