De ce iti este teama de dentist0 Comments

Publicat in:
Etichete:dentar, dentis, freze, oameni, teama, Teama de dentist

Oamenii de stiinta au aflat motivul pentru care unele persoane se tem sa mearga la dentist. Desi se stie ca sunetele produse de frezele dentare ne produc palpitatii, insa ce se petrece in creier in acele momente a fost un aspect misterios pentru mult timp.

Teama de dentist

Teama de dentist

Cercetatorii de la Universitatea Stomatologica Nippon din Tokyo au gasit un raspuns in acest sens dupa ce au scanat creierul oamenilor, cand acestia aud zgomotul produs de frezele dentare si de instrumentele de aspiratie pe care le folosesc stomatologii.

Studiul lor a aratat faptul ca persoanele care sunt ingrozite de vizita la dentist prezinta unele diferente in ceea ce priveste raspunsurile cerebrale in comparatie cu pacientii mai relaxati, potrivit The Guardian, citat de BBC.

Specialistii mai spun ca prin descifrarea modului in care creierul uman reactioneaza la aceste sunete spera sa identifice modalitatile prin care acestea pot fi linistite, sesizand felul in care este afectata activitatea neuronala.

Frezele dentare produc sentimente de anxietate

„Ca dentist pediatru, am avut numerosi pacienti din 1987, iar din experientele mele clinice, am observat ca sunetul frezelor poate produce anxietate la unii pacienti”, a declarat medicul Hiroyuki Karibe de la Universitatea Stomatologica Nippon.

Potrivit BBC, in cadrul cercetarii s-a observat ca la persoanele anxioase care merg la dentist se produce o activitate mai intensa intr-o regiune a creierului care ar putea fi implicata in invatarea si amintirea sunetelor produse de instrumentele dentare.

Medicii afirma ca circa 10% din populatie prezinta anxietate severa cand vine vorba de mers la stomatolog.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 9.67 RONDacia plant tinctura roinita 50ml buc dacia plant


Dacia plant tinctura roinita 50ml buc dacia plant
TINCTURA DE ROINIŢĂ este o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din părţile aeriene ale plantei Melissa officinalis.

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp.
DESPRE ROINIŢĂ:

Roiniţa face parte din familia Lamiaceae, fiind o plantă erbacee, perenă, heliofilă, cu frunze ovate şi flori albe-liliachii. Cunoscută încă din antichitate datorită proprietăţilor sale deosebite, planta a fost menţionată de către Plinius şi Dioscoride, unii dintre cei mai vestiţi medici ai antichităţii, care menţionau că, frunzele de roiniţă înmuiate în vin şi aplicate extern se foloseau în cazul muşcăturilor veninoase, înţepăturilor de scorpion şi pentru cicatrizarea rănilor. În Evul Mediu, medicul şi alchimistul elveţian Paracelsus utiliza planta în tratamentul bolilor de inimă. În medicina tradiţională roiniţa se întrebuinţa pentru ameliorarea echilibrului psiho-emoţional, îmbunătăţirea memoriei şi a funcţiei cardiace. Se mai numeşte alămâiţă, buruiana-stupului, busuiocul-stupului, iarba-albinelor, melisă, roişte.
 
Contribuie la
INTERN:

- armonizarea stării psiho-emoţionale

- funcţionarea în condiţii optime a memoriei

- protejarea organismului împotriva stresului, contribuind la eliminarea disconfortului ce poate apare la nivelul aparatului cardiovascular şi stomacului

- funcţionarea normală a sistemului digestiv, prin:

         - reducerea spasmelor intestinale

         - stimularea producerii şi eliminării de bilă

         - reducerea stărilor de greaţă

         - creşterea poftei de mâncare.
EXTERN:

Contribuie la menţinerea sănătăţii pielii.
 
Precautii
Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului în alcool, poate creşte aciditatea gastrică).
Contraindicatii
Din cauza conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare.

Hipotiroidie, alergie la Roiniţă, tratamente care nu permit consumul de alcool. [...] 

Link-uri Sponsorizate

De ce iti este teama de dentist

Lasă un răspuns