Stiai ca stresul este contagios? Iata de ce0 Comments

Publicat in:
Etichete:contagios, experti, motiv, stres, studiu, televiziune

Oamenii de stiinta din Germania au descoperit, in urma efectuarii unor teste, ca stresul este contagios si poate fi transmis atat necunoscutilor, cat si celor mai apropiati. Stresul poate ajunge la noi chiar si prin intermediul emisiunilor de televiziune, precizeaza studiul citat de Bbc.co.uk.

In momentul cand vedem o persoana stresata avem tendinta de a deveni empatici si vom experimenta aceleasi stari neplacute, mai precizeaza studiul realizat de Max Planck Institute for Cognitive and Brain Sciences din Leipzig si Universitatea Tehnica din Dresden, Germania.

Stresul este contagios

Stresul este contagios

Potrivit specialistilor germani, stresul cantareste greu asupra cuplurilor, dar chiar si cei necunoscuti pot determina un anumit nivel de neliniste in randul nostru. „Faptul ca putem masura intensitatea stresului empatic este extraordinar”, a declarat Veronika Engert, unul dintre autorii studiului mentionat.

In contextul testelor de stres, subiectii care au participat au fost nevoiti sa realizeze mai multe calcule matematice dificile si sa participe la interviuri, in timp ce erau supravegheati de alte persoane.

Programele de televiziune, factori de stres

Impactul stresului a fost cu atat mai mare cu cat observatorul si individul stresat se aflau intr-o anumita relatie. Astfel, 40% dintre insotitori s-au declarat afectati de stres.

Chiar si atunci cand vedem un necunoscut stresat devenim noi insine nelinistiti. Circa 24% dintre insotitori au devenit stresati imediat dupa ce au urmarit inregistrarile video ale testelor.

„Asta inseamna ca pana si programele de televiziune care includ persoane care sufera de stres pot genera neliniste in randul telespectatorilor”, explica expertul Veronika Engert.

Stresul are un potential contagios urias, mai spun expertii.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 9.53 RONSolaris ulei volatil pin 10ml buc solaris plant


ULEI PIN VOLATIL
 
Ulei esential obtinut prin distilarea cu vapori de apa a plantei Pinus Sylvestris.

Acest ulei esential este supliment nutritional cu actiune antiseptica emolienta antiinflamatoare, cicatrizanta pentru aparatul respirator si cailor urinare si este diuretic.

Este indicat in tratarea bronsitei, traheitei, laringitei, sinuzitei si cistitei datorita efectului sau antiseptic urinar si hepatic; este un stimulent sexual utilizat ca adjuvant in congestii uterine si impotenta; fiind stimulant al sistemului nervos  este indicat in asteniesi in epuizarea nervoasa; actiunea sa  hipertensiva il face util in hipotensiunea arterial; este un tonic general.

Mod de administrare:

Intern: 2-4 picaturi de ulei diluat in miere de 2-3 ori/zi.

Extern:

- bai 10 picaturi/cada dizolvate intr-un solvent (gel de dus, sapun lichid, spuma de baie),

- masaj 2-3 picaturi incorporate in ulei de masaj,

- aromoterapie 3-5 picaturi in 50 ml apa,

- inhalatii cu 8 picaturi la 100 ml apa fierbinte.

Contine: Ulei esential de pin- 100% natural [...] 

Link-uri Sponsorizate

Stiai ca stresul este contagios? Iata de ce

Lasă un răspuns