Stiai ca stresul este contagios? Iata de ce0 Comments

Publicat in:
Etichete: contagios, experti, motiv, stres, studiu, televiziune

Oamenii de stiinta din Germania au descoperit, in urma efectuarii unor teste, ca stresul este contagios si poate fi transmis atat necunoscutilor, cat si celor mai apropiati. Stresul poate ajunge la noi chiar si prin intermediul emisiunilor de televiziune, precizeaza studiul citat de Bbc.co.uk.

In momentul cand vedem o persoana stresata avem tendinta de a deveni empatici si vom experimenta aceleasi stari neplacute, mai precizeaza studiul realizat de Max Planck Institute for Cognitive and Brain Sciences din Leipzig si Universitatea Tehnica din Dresden, Germania.

Stresul este contagios

Stresul este contagios

Potrivit specialistilor germani, stresul cantareste greu asupra cuplurilor, dar chiar si cei necunoscuti pot determina un anumit nivel de neliniste in randul nostru. „Faptul ca putem masura intensitatea stresului empatic este extraordinar”, a declarat Veronika Engert, unul dintre autorii studiului mentionat.

In contextul testelor de stres, subiectii care au participat au fost nevoiti sa realizeze mai multe calcule matematice dificile si sa participe la interviuri, in timp ce erau supravegheati de alte persoane.

Programele de televiziune, factori de stres

Impactul stresului a fost cu atat mai mare cu cat observatorul si individul stresat se aflau intr-o anumita relatie. Astfel, 40% dintre insotitori s-au declarat afectati de stres.

Chiar si atunci cand vedem un necunoscut stresat devenim noi insine nelinistiti. Circa 24% dintre insotitori au devenit stresati imediat dupa ce au urmarit inregistrarile video ale testelor.

„Asta inseamna ca pana si programele de televiziune care includ persoane care sufera de stres pot genera neliniste in randul telespectatorilor”, explica expertul Veronika Engert.

Stresul are un potential contagios urias, mai spun expertii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Stiai ca stresul este contagios? Iata de ce

Lasă un răspuns