Warning: mysql_num_fields() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/corpul/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3026
Cate decese provoaca bolile cronice in Europa? - Corpul Uman - Informatii medicale, diete de slabit, boli si afectiuni

Cate decese provoaca bolile cronice in Europa?0 Comments

Publicat in: Fără categorie


Printre cele mai mortale afectiuni se afla si cancerul, diabetul, tulburarile mentale si bolile respiratorii, care provoaca 86% din decese in Europa.

Circa doua milioane de persoane mor in fiecare an de boli cardiovasculare si se estimeaza ca 8% din populatie are diabet. Multe cazuri de boli cronice pot fi prevenite prin reducerea principalilor factori de risc: fumatul, abuzul de alcool, o alimentatie necorespunzatoare si sedentarismul.

Potrivit expertilor, bolile cronice reprezinta o problema majora si in crestere pentru populatie. Ele sunt de departe principala cauza de mortalitate.

Statistici boli cronice

Statistici boli cronice

Conform Institutului de sondaje Opinion Way, obezitatea castiga rapid teren in ansamblul Uniunii Europene. Cu toate ca supraponderalitatea si obezitatea pot sa nu provoace complicatii fizice sau medicale majore la tineri, acestea pot declansa mai tarziu tulburari de ordin psihologic si social.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si Organizatia de Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) au ridicat deja problema, dar in ciuda acestor apeluri, guvernele nu se angajeaza cu adevarat in lupta contra obezitatii, conform Centrului European de Economie Politica Internationala (ECIPE).

Costurile de tratament vor creste mult, daca nu se vor lua masuri!

„In cazul in care tendinta actuala continua si nu se aduce nicio schimbare in materie de sanatate, guvernele europene se vor confrunta rapid cu o crestere a costurilor legate de tratamentul bolilor si de problemele de sanatate”, scrie ECIPE intr-un document de orientare publicat recent.

Alberico Catapano, profesor de farmacologie la Universitatea din Milano a afirmat ca: „Ceea ce ne lipseste in prezent sunt proiectele pe termen lung, independente de interesele politice si care, in acelasi timp, sa serveasca interesele populatiei. In masura in care vom trata aceste masuri pe termen scurt, vom avea rezultatele dorite”.

Uniunea Europeana este constienta ca aceasta problema nu poate fi ignorata si se angajeaza sa ia masuri. Potrivit expertilor, europenii dispun de politici corespunzatoare si de o legislatie adaptata pentru a sensibiliza publicul si pentru a reduce riscurile.

UE a anuntat ca se coopereaza in mod activ cu statele membre in vederea dezvoltarii si aplicarii unor abordari eficiente in scopul combaterii bolilor cronice.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 5.23 RONDacia plant ceai expectorant 50g cutie dacia plant


Dacia plant ceai expectorant 50g cutie  dacia plant

Util in ameliorarea tusei productive sau uscate, in stari gripale, viroze, bronsite sau pneumonii. Are efecte expectorante si fluidifiante ale secretiilor bronsice, bronhodilatatoare, antitusive, antispastice si antiinflamatoare.
   Actiuni
fluidifiantă a secreţiilor bronşice, expectorantă, antitusivă, antiinflamatoare, antispastică, antiseptică respiratorie, bronhodilatatoare, decongestionantă a căilor respiratorii.

Indicatii
se utilizează ca adjuvant în: tuse cu caracter umed (tuse productivă) şi uscat (tuse uscată), bronşite acute şi cronice, traheobronşite, traheite, bronşite astmatiforme, catar bronşic, pneumonii, viroze respiratorii şi stări gripale.

Contraindicatii
sarcină, alăptare, alergie la oricare dintre componentele produsului

Administrare
Adulţi şi tineri peste 14 ani:
-macerat la rece – se prepară dintr-o linguriţă cu pulbere (obţinută prin măcinarea plantelor cu o râşniţă electrică) adăugată la 250ml de apă rece, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu macerat pe zi, cu 30min. înainte de mese.
-infuzie – se prepară dintr-o lingură cu plante adăugate la 250ml de apă clocotită, se menţine la temperatura camerei timp de 15min., apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu infuzie pe zi, cu 30min. înainte de mese.
-pulbere cu administrare sublinguală – plantele se macină fin cu o râşniţă electrică. Se ia câte o linguriţă rasă de 3 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15min., după care se înghite cu apă.

Copii 7-13 ani:
-infuzie – se prepară din ½ de lingură cu plante adăugate la 250ml de apă clocotită, se menţine la temperatura camerei timp de 15min., apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează câte ½-1cană cu infuzie de 3 ori pe zi, cu 30min. înainte de mese.
În afecţiunile cronice se recomandă utilizarea produsului în cure de 3 luni, urmate de o pauză de 30 de zile.

Compozitie
nalbă (Althaea officinalis)-rădăcină (20%), pin (Pinus sylvestris)-muguri (20%), mentă (Mentha piperita)- partea aeriană (15%), anason (Pimpinella anisum)- fructe (10%), %), lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra)-rădăcină (10%), lichen-de-piatră (Cetraria islandica)- tal (10%), scai-vânăt (Eryngium planum)- partea aeriană (10%), lavandă (Lavandula angustifolia)- flori (5%). [...] 

Link-uri Sponsorizate

Cate decese provoaca bolile cronice in Europa?

Lasă un răspuns