Cate decese provoaca bolile cronice in Europa?0 Comments

Publicat in:
Etichete: Alcool, boli cronice, costuri, europa, evolutie, experti, statistici, UE

Printre cele mai mortale afectiuni se afla si cancerul, diabetul, tulburarile mentale si bolile respiratorii, care provoaca 86% din decese in Europa.

Circa doua milioane de persoane mor in fiecare an de boli cardiovasculare si se estimeaza ca 8% din populatie are diabet. Multe cazuri de boli cronice pot fi prevenite prin reducerea principalilor factori de risc: fumatul, abuzul de alcool, o alimentatie necorespunzatoare si sedentarismul.

Potrivit expertilor, bolile cronice reprezinta o problema majora si in crestere pentru populatie. Ele sunt de departe principala cauza de mortalitate.

Statistici boli cronice

Statistici boli cronice

Conform Institutului de sondaje Opinion Way, obezitatea castiga rapid teren in ansamblul Uniunii Europene. Cu toate ca supraponderalitatea si obezitatea pot sa nu provoace complicatii fizice sau medicale majore la tineri, acestea pot declansa mai tarziu tulburari de ordin psihologic si social.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si Organizatia de Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) au ridicat deja problema, dar in ciuda acestor apeluri, guvernele nu se angajeaza cu adevarat in lupta contra obezitatii, conform Centrului European de Economie Politica Internationala (ECIPE).

Costurile de tratament vor creste mult, daca nu se vor lua masuri!

„In cazul in care tendinta actuala continua si nu se aduce nicio schimbare in materie de sanatate, guvernele europene se vor confrunta rapid cu o crestere a costurilor legate de tratamentul bolilor si de problemele de sanatate”, scrie ECIPE intr-un document de orientare publicat recent.

Alberico Catapano, profesor de farmacologie la Universitatea din Milano a afirmat ca: „Ceea ce ne lipseste in prezent sunt proiectele pe termen lung, independente de interesele politice si care, in acelasi timp, sa serveasca interesele populatiei. In masura in care vom trata aceste masuri pe termen scurt, vom avea rezultatele dorite”.

Uniunea Europeana este constienta ca aceasta problema nu poate fi ignorata si se angajeaza sa ia masuri. Potrivit expertilor, europenii dispun de politici corespunzatoare si de o legislatie adaptata pentru a sensibiliza publicul si pentru a reduce riscurile.

UE a anuntat ca se coopereaza in mod activ cu statele membre in vederea dezvoltarii si aplicarii unor abordari eficiente in scopul combaterii bolilor cronice.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cate decese provoaca bolile cronice in Europa?

Lasă un răspuns