Poate ajuta sportul creierul mai mult decat dieta?0 Comments

Publicat in:
Etichete:dieta, memorie, savanti, soareci, sport, studiu, SUA, teste

In cazul in care vreti sa mancati in fiecare zi unt, burgeri, cartofi prajiti si sa beti bauturi acidulate, dar va ganditi ca nu foloseste la nimic sa faceti sport in tot acest timp, trebuie sa stiti ca va inselati. Recent, New York Times a publicat o cercetare realizata de savanti de la Universitatea din Minnesota care au invatat soarecii de laborator sa fuga dintr-o camera in alta de fiecare data cand auzeau o anumita nota muzicala.

Daca soarecele reusea acest exercitiu, aceasta dovedea ca memoria ii functioneaza bine.

Sportul si dieta

Sportul si dieta

Ideea cercetatorilor era, deci, sa masoare capacitatea lor de memorare. Apoi, oamenii de stiinta au impartit soarecii in doua grupe: unii au avut dreptul la un regim alimentar normal, ceilalti la o alimentatie mai putin echilibrata, cu 40% grasimi. Aportul total de calorii era acelasi pentru cele doua regimuri, spun specialistii.

Dupa circa patru luni s-a reluat micul test muzical si s-a observat ca animalele care au mancat gras au fost mai putin bune decat erau inainte, dar celelalte au reusit exercitiul fara probleme. Hrana grasa nu s-a dovedit benefica pentru memorie, spun specialistii.

Apoi, cercetatorii au pus unii soareci sa faca miscare, mai exact sa alerge intr-un carusel. Timp de sapte saptamani, a continuat testarea memoriei tuturor soarecilor. La inceput, soarecii grasi dar care faceau sport se descurcau la fel de prost, dar incetul cu incetul, ei au sfarsit prin a reusi exercitiul. Soarecii “sedentari” au avut aceleasi slabe rezultate pe tot parcursul experimentului.

Concluzia autorilor studiului este ca exercitiul fizic a permis ”inversarea declinului cognitiv provocat de regimul foarte gras”.

Prin intermediul sportului se poate combate maladia Alzheimer

Savantii din SUA au realizat acelasi gen de teste cu soareci si in studii anterioare. Unii faceau sport, altii nu. Unii aveau un regim gras, altii nu. Rezultatul a fost acela ca la soarecii cu regim gras care au trandavit in cusca lor, cercetatorii au constatat mai des aparitia unor simptome asociate maladiei Alzheimer. Potrivit rezultatelor, acesti soareci erau foarte slabi la testele de memorie.

Soarecii care faceau miscare fizica au avut rezultate mai bune decat toti cei care nu faceau nimic, indiferent de regimul dietetic. Ce au observat expertii? Intre un soarece cu regim gras care face sport si un soarece cu regim mai putin gras care nu face miscare, cobaiul gras, dar sportiv este cel care are un creier mai performant.

Cercetatorii au tras concluzia ca “exercitiul fizic este mai eficace decat un regim echilibrat pentru a preveni dezvoltarea Alzheimer din cauza unei alimentatii grase”.

In cadrul studiului prezentat de New York Times, raman doar doua neclaritati: mecanismele de deteriorare a creierului din cauza unui regim alimentar nepotrivit si cele care permit sportului sa le anuleze nu prea sunt clare. In al doilea rand, nu se stie daca sportul ne protejeaza creierul in acelasi fel ca la soareci.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 56.25 RONViva natura crema antivergeturi 250ml flacon viva natura


Viva natura crema antivergeturi 250ml flacon viva natura
Descriere produsVergeturile sunt afecțiuni inestetice ale pielii care nu au manifestări dureroase, fiind în special o problemă de ordin cosmetic.Vergeturile se formează în urma ruperii țesuturilor subcutanate (a fibrelor conjunctive) datorită întinderii rapide a ţesutului. Ele au aparența unor cicatrici rozalii sau roşiatice, iar apoi se estompează, devenind cu câteva tonuri mai deschise decât culoarea naturală a pielii.Vergeturile apar de obicei la majoritatea femeilorînsărciante, mai ales la nivelul coapselor şi abdomenului, de asemenea la adolescentele aflate la pubertate, la persoanele cu fluctuaţii în greutate. Zonele de risc unde vergeturile apar de cele mai multe ori sunt coapsele, şoldurile, gambele, fesele, sânii, abdomenul sau partea superioară a braţelor. Vergeturile pot fi prevenite, dar şi tratate în primele faze de apariţie, iar cu cât acţionăm mai repede asupra lor cu atâtşansele să dispară sunt mai mari. Datorită compoziţiei bogate în uleiuri naturale şi ingrediente active Crema antivergeturi cu unt de shea şi cătină Vivanatura are un puternic efect asupra straturilor profunde ale pielii, ajutând la restaurarea funcţiilor celulareşi a unei microcirculaţii corecte.     Untul de shea are un rol regenerant asupra pielii, se absoarbe usor şi stimulează sinteza de colagen datorită acizilor graşi şi a vitaminelor pe care le conţine.    Uleiul de cătină are un puternic efect antioxidant şi este recunoscut pentru concentraţia mare de vitamina C pe care o conţine şi care este esenţială pentru formarea fibrelor de colagen.    Uleiul de macadamia este apreciat datorită efectelor sale de restructurarea pielii degradate, a cicatricilor ajutând astfel la ameliorarea vergeturilor.    Uleiul de germeni de grau ajută la regenerarea celulară, hrăneşte şi tonifică pielea.    Extractul din gotu kola(Centella Asiatica) corectează imperfecţiunile pielii şi previneîmbătrânirea. Gotu Kola este privităca fiind una dintre cele mai puternice reîntineritoare plante din medicina ayurvedică.    Crema are un conținut bogat în ingrediente de foarte bună calitate (conține 12 uleiuri presate la rece printre care enumerăm și uleiul de susan, uleiul de migdale, uleiul de sâmburi de dovleac) și extracte din 24 de plante.Crema antivergeturi Vivanatura previne apariţia vergeturilor şi stimulează regenerarea celulară.Se aplică pe zonele predispuse, pe abdomen, fese, şolduri, sâni, masându-se până la absorbţia completă. Masajul se realizeaza încă din primele luni ale sarcinii.Crema este recomandatăşi persoanelor cu fluctuaţii de greutate sau care urmeaza o dietă. [...] 

Link-uri Sponsorizate

Poate ajuta sportul creierul mai mult decat dieta?

Lasă un răspuns